Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgođeni radovi postave rukohvata na Valkanama

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u ranojutarnjim satima, najavljeni radovi postave novog rukohvata na dijelu rampe namijenjenoj za ulazak u more osoba s invaliditetom, koja se nalazi na zapadnoj obali Valkana, nisu se mogli izvršiti, te će se planirati u narednim danima nastavno na povoljne vremenske uvjete.

Podsjetimo, rukohvat je u dijelu uništen tijekom siječanjskog nevremenu te je Grad Pula, radi sigurnosti, pristupio uklanjanju istoga te pokrenuo aktivnosti nabave novog dijela rukohvata u vrijednosti od nešto više od 40 tisuća kuna.

Kupalište Valkane predstavlja jednu od posjećenijih ljetnih lokacija Puležana stoga se vodi računa da se kontinuirano uređuje i nadopunjuje sadržajima.

Osim uvodno navedenih aktivnosti koje će se realizirati u narednim danima, trenutno se na Valkanama formira hodaća staza s opremom u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz partnerstvo Grada Pule i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Od opreme staza će sadržavati više sprava za vježbanje među kojima i set za osobe u invalidskim kolicima namijenjen za kardiovaskularne vježbe, stolić i klupu za prematanje i dojenje te stalak za bicikle.  Lokacija za postavljanje sprava i opreme dogovorena je u suradnji s Udrugom kineziologa grada Pule u svrhu promocije i poticanja tjelesne aktivnosti građana svih dobnih skupina.

Od ostalih aktivnosti na samoj plaži svakako je bitno spomenuti da je nedavno saniran i istočni mol, u koji projekt se krenulo se kako bi se kupačima osigurali kvalitetniji uvjeti odmora i relaksacije na jednom od najposjećenijih gradskih kupališta. Ova gradska investicija iznosila je nešto više od 287 tisuća kuna.

Radovi sanacije istočnog mola bili su planirani još u proljeća prošle godine kako bi kupači prije početka sezone kupanja imali uređen mol, no na žalost, zbog okolnosti uzrokovanih virusom COVID- 19 u datom periodu iz opravdanih razloga nije bilo moguće započeti s radovima niti ih je kasnije bilo moguće planirati da se izvedu do početka ljetne sezone.

Nadalje, zbog sigurnosti korisnika prostora uklonjen je i derutni mol na zapadnoj strani kupališta koji je prijetio urušavanju, te se sanirao dio obale gdje je bio mol. Isto tako saniran je i dio obalnog zida koji se nalazi ispod dvosmjernog dijela prometnice Lungomare, a koji je također bio devastiran uslijed snažnih udara valova u prosincu prošle godine. I prethodnih godina razvidna su značajna ulaganja pa se tako može podsjetiti da je uređena  centralna zona kupališta, odnosno sanirana betonska ploča i odvod centralne zone kod tuševa, uređen je kupališni objekt i sanitarni čvor, teren za odbojku na pijesku, uređena je interna vodovodna infrastruktura, uređena su sunčališta na sjeverozapadnoj strani kupališta, postavljene su nove ljestve za ulazak u more, uređeni su centralni i bočni mol, kupalište je obogaćeno sa stolovima, klupama i drugo što je sve utjecalo na dodatno podizanje kvalitete plažnog prostora za sve posjetitelje kupališta.

Odgovori

Pin It on Pinterest