VOLI ME, NE VOLI ME-BLOKIRA ME, ODBLOKIRA ME

Piše: Sonja Sabol

”Pratimo se na Instagramu”. A što radite u stvarnom životu? Tamo se zaobilazite jeli? Bravo, pametnjakovići! ”Mi smo prijatelji.” Što ste vi? Kakvi prijatelji ste vi? ”Mi se čujemo” Jeli vi čujete sebe? O čemu pričate, o uzdasima, romantici koja je bila nekada…?

Kada vezi dođe kraj, odnos je većinom mrtav. Jedna osoba je oštetila drugu na neki način i s razlogom je došao kraj. Ima izuzetaka, nestane strast, zaljubljenost, postanu prijatelji a bili su ljubavnici. Ono što se tada ne radi kao u izvedbi nekakve melodrame gdje bivši ljubavnici i dalje ispijaju vino jest da dvojac ne ostaje u kontaktu. Uredu svatko ima svoje mišljenje, međutim čemu to ostajanje u kontaktu?

Zanima me o čemu ti ljudi razgovaraju? Zaista taj kut gledišta mi je zanimljiv pošto ja ne održavam takve kontakte. Zbog toga sam jako radoznala, zanima me dali se razgovori svode na hot line ili kako si, što ima, danas pada kiša, puše vjetar i nek te voda nosi…

Naravno da će netko ostati u dobrim odnosima ako je bio u braku i imati komunikaciju poslije rastave jer ima djecu ali ovo ”Bili smo u vezi” to mi je neshvatljivo. Pa niste vi vezani, bili ste u vezi sada se mrzite ili ne osjećate zapravo ništa osim ravnodušnosti, a opet jedno za drugim pati ili ga eto drži tako u zalihi kao što ja držim čokoladice.

Dolazi taj presudni trenutak kad se blokiraju ali to nije sve, onda kreće čupanje latica na cvijetu i igranje voli me, ne voli me iliti blokiran, odblokiran. Kreće taj famozni igrokaz blokade. Iskreno ja samo znam za blokiran račun u banci. Presudno mi je i od velike važnosti da se račun odblokira dok ovo da se ne izrazim ružno reći ću samo-apsurdno.

Ako usporedimo današnje odnose ,financijske probleme i banku, onda tako dođemo i do velike spoznaje kako ljubav nije dovoljna i da se bez para ne živi. (Sad prije negoli krenu ovi upitnici iznad glave, ljubav je sve i te pizdarije…) Tko plaća račune? Ljubav? S čime kupujete hranu? S ljubavlju? Kada su nekome potrebni lijekovi, dali tada ljubav obasja tamu i plati lijekove?

Broj u imeniku se briše, slike se spale, odjeća se pobaca, tako se to radi, kraj i zatvorena vrata. Gledam vas što radite, ostajete u kontaktu s bivšima, osvećujete se, igrate se preko mrežnih statusa, jer eto kao može vam se. Kao to je ljubav.

Pa onda je ljubav i kada ja vidim pozivni broj banke koja me zove radi uplate kredita a ja se ne želim javiti. U mom imeniku broj banke nije memoriran ali vidi vraga znam da me zovu tri ili četiri puta s jednog ili dva različita broja. No ja se ne javim i ne odugovlačim ako znam da nemam za platiti određenog datuma. 

Lajkanje slika, gledanje statusa na društvenim mrežama, Viberu i WhatsApp-u, obaranje rekorda ali s ciljem i nakanom da povrijede jedni druge, dok se treći skrivaju i ne objavljuju ništa, blokiranje. Bože dragi, poštedite sami sebe negativne energije. 

Karakter ti omogućuje da jednom kada se nekoga odrekneš bez obzira na zaljubljenost i ljubav, odriješiš sam sa sobom da je ta osoba za tebe mrtva. Na takav način dokazuješ da si jači od te osobe koja te povrijedila. Ignoriranje je majka stava! Zaborav je prečica do sreće! 

Dokle god se igrate ovih igrica, ispadate … Zapravo nemam riječ koju bih upotrijebila. Kada je odnos gotov on je poput igre pokera, gubitnik odlazi kao i pobjednik. Odnos te nauči da gradiš svoju ličnost, stav i karakter. Kada je kraj, onda je kraj! 

Moje retoričko pitanje vama jest sljedeće: Blokirati ili odblokirati? Račun u banci momentalno odblokirati a osobu s kojom više niste u odnosu IZBRISATI.

Odgovori

Pin It on Pinterest