Odličan odaziv zaposlenika Unilinea na cijepljenje turističkih djelatnika

Uniline do početka sezone planira cijepiti do 70 posto zaposlenika

Pula, 11. svibnja 2021. – Danas je u upravnoj zgradi pulskog Unilinea, vodeće destinacijske menadžment kompanije u Hrvatskoj i regiji jugoistočne Europe, počelo organizirano cijepljenje zaposlenika koje je već prvi dan obilježio odličan odaziv. Kako bi osigurao što sigurniju i bolju turističku godinu Uniline u okviru svojeg programa planira cijepiti do 70 posto zaposlenika do početka sezone.

Cijepljenje je organizirano u koordinaciji s Ministarstvom turizma i sporta te Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, slijedom svrstavanja turističkih djelatnika u prioritetnu skupinu za cijepljenje protiv COVIDa-19. U Unilineu zagovaraju cijepljenje turističkih djelatnika te uvođenje sigurnosnih protokola kao važan preduvjet uspješne turističke godine pred nama.

“Ključnu ulogu za turističke rezultate odigrat će percepcija koju će gosti imati o Hrvatskoj, odnosno hoće li Hrvatsku ocijeniti sigurnom destinacijom za svoj odmor. Vjerujemo da ćemo cijepljenjem prije svega zaštititi naše djelatnike, goste, ali i ukupno stanovništvo i tako osigurati bolje turističke rezultate. Veseli me veliki odaziv naših zaposlenika koji su još jednom pokazali veliku odgovornost. Prošle godine niti jedan gost nije se zarazio u komercijalnom smještaju u Hrvatskoj, a svi smo svjesni da je već ove godine važno pametnim planiranjem osigurati još veću razinu sigurnosti koja će donijeti bolje rezultate i uspješnu turističku godinu”, istaknuo je predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba.

U Unilineu vjeruju da će uvedene sigurnosne mjere i protokoli, uz dovoljnu razinu procijepljenosti stanovništva i turističkih radnika doprinijeti da se epidemiološka situacija stabilizira te da Hrvatska bude poželjna destinacija za odmor velikog broja gostiju.

Uz to, Žgomba naglašava važnost inicijative da se na europskoj razini informacije o kretanju epidemije u Hrvatskoj na svim mapama Europske komisije i ECDC-a prikazuju prema NUTS3 kriteriju, podsjećajući kako su i prošle sezone postojale značajne razlike u broju slučajeva na obali i kontinentu. Zato je važno gostima pružiti pravovremene i točne informacije o stanju u obalnim županijama i destinacijama koje planiraju posjetiti.

Odgovori

Pin It on Pinterest