MO Stoja – sanirane stepenice, postavljeni rukohvati, zaštitna ograda i nogometni gol

Donacijom se priključilo društvo Calucem d.o.o.

Na zahtjev Mjesnog odbora Stoja, kroz Plan malih komunalnih akcija za 2021.godinu, sanirane su stepenice u Ulici Maria Lussi ispod trafostanice koje vode prema garažama te dječjem i sportskom igralištu u Ulici Giulio Revelante. Osim cjelokupnog uređenja stepenica, na iste su postavljeni i rukohvati te je izvršeno uređenje površine iza trafostanice uz montažu zaštitne ograde. 


U predmetnu realizaciju se uključilo trgovačko društvo Calucem d.o.o. donacijom od oko 60 tisuća kuna kako bi mještanima toga područja, u kojemu Calucem djeluje, uzvratilo spremnošću da pokaže svoju društvenu odgovornost i omogućilo stvaranje dodatnih sadržaja za građane.

„Jako smo zadovoljni što su uspješno završeni svi radovi i uređenja i zahvaljujemo Gradu Puli i Calucemu što su prepoznali naše prioritete. Posebno nam je drago što trgovačka društva imaju društvenu osjetljivost spram svojem bližem okruženju. Smatram da se donacijama i drugim oblicima potpore na jedan korektan način vraća zajednici i sumještanima s kojima se dijeli suživot i vjerujem da će ovakvih suradnja biti i u budućnosti.“, naglasila je Žaklina Bekavac Širić, predsjednica Mjesnog odbora Stoja.


Slijedom navedenog istaknimo da su radovi na sanaciji stepenica iznosili 170 tisuća kuna od čega je gotovo 57 tisuća donirao Calucem d.o.o., a 60 tisuća kuna sredstva su iz Plana malih komunalnih akcija Mjesnog odbora Stoja.

Nadalje, na već spomenutom sportskom igralištu je na zahtjev Mjesnog odbora Stoja, a u sklopu donacije Calucema postavljen aluminijski gol za mali nogomet, vrijedan oko 3.800,00 kuna.

Pulski Calucem je tvrtka koja svoje vrijednosti svakodnevno promiče kroz svoje društveno odgovorno poslovanje. Calucem d.o.o. je posebno ponosan na svoj program „Love for Community“ koji postoji već 10 godina. Ideja programa je ulaganjima i donacijama podržavati razvoj lokalne zajednice u Puli i šire. U sklopu programa dodjeljuju se donacije širokom spektru institucija, što uključuje obrazovne institucije, zdravstvene institucije, sportske klubove, kulturne i dobrotvorne ustanove, te ulaže u razvoj infrastrukture područja u kojem djeluje.

U suradnji sa lokalnom zajednicom MO Stoja, tvornica cementa realizira razne projekte koji imaju pozitivni utjecaj na svakodnevni život susjeda. “U projekt saniranja stepenica koje iz ulice Marie Lussi vode prema garažama te dječjem i sportskom igralištu u Ulici Giulio Revelante, uključili smo se sa željom da prolaz bude sigurniji za sve, a posebno za djecu koja se na tom području svakodnevno igraju. Aluminijski nogometni gol postavljen na igralište dodatni je sadržaj za djecu i odrasle koji provode slobodno vrijeme na igralištu.

Zajedno s Gradom Pula i MO Stoja, Calucem se obvezuje realizirati dodatne buduće projekte u lokalnoj zajednici koji mogu poboljšati okoliš i pružiti zdraviju i inovativniju platformu suživota”, poručuju iz Calucema.

Odgovori

Pin It on Pinterest