Stjepan Mesić: Istra zaslužuje Borisa i Boris zaslužuje Istru, a za Elenu navijam svim srcem!

PULA – Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić danas je u Puli podržao kandidaturu Borisa Miletića za istarskog župana te Elene Puh Belci za gradonačelnicu Pule.

– Istra zaslužuje Borisa i Boris zaslužuje Istru!, istaknuo je Stjepan Mesić naglasivši da je Istra  uvijek prednjačila u civilizacijskom smislu, a otkad se Hrvatska osamostalila još i više. Istra je i u gospodarskom smislu napravila puno. Uzmemo li u obzir divlju i kriminalnu privatizaciju, Istra predstavlja oazu u Hrvatskoj, naveo je Mesić dodajući da je Istra „puno toga  preživjela i napravila, a što mnogi u Hrvatskoj nisu učinili.“

– Istra je u mnogočemu pokazala da je primjer, pa i primjer cijeloj Europi. Naime,  Istra se borila za ono što tek očekuje Europu. Europa će biti kontinent regija, a Istra je u tom smislu napravila više iskoraka!

– U tom smislu ja se zahvaljujem Istrijanima, vama, građanima Istre koji ste krenuli upravo tim putem da se gradi jedna prijateljska suradnja sa svim regijama. I u ovom segmentu smatram da Istra prednjači. To je poziv i drugima da prerastu granice i da surađuju a tek onda možemo očekivati da će proces mira zahvatiti i druge, kazao je Mesić.

– Znam da bi Boris pobijedio i da ja nisam došao ali došao sam jer smo prijatelji i da vidi da sam na njegovoj strani, jer on to zaslužuje, naveo je Mesić dodajući da je predsjednik IDS-a „politički dobro orijentiran, pravi antifašist, za istinsku demokraciju, kao i za razvoj Istre.“

– Mi se konačno moramo okrenuti budućnosti, a Boris je za mene budućnost i zato ima moju punu podršku!, kazao je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić dodajući i da „svim srcem navija i za Elenu Puh Belci, kao kandidatkinju IDS-a za gradonačelnicu Pule!“.

 

– Velika je čast i zadovoljstvo imati tako velikog prijatelja Istre g. Mesića kod nas ovdje u Puli. Hvala od srca na velikoj podršci!“, zaključili su Boris Miletić i Elena Puh Belci.

Odgovori

Pin It on Pinterest