Kazališno-radijski dijalog u dvorištu Rojca

U petak 21. svibnja s početkom u 21 sat se u Dvorištu Rojca bit će održana pulska i svjetska premijera radio-predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen“.

„Soundtrack za film koji nije snimljen“ je glazbeno–poetski street movie. Publiku će kroz ovo putovanje provesti dvoje osobitih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima. Sastoji se od poetskih, proznih i glazbenih zapisa koji su nastali kao dijaloška razmjena tijekom zime i proljeća 2020./21. između zagrebačke pjesnikinje, kantautorice i dramaturginje Nine Bajsić i beogradskog pjesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka) koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima te koji će publiku voditi kroz radio-predstavu. U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija „Soundtracka za film koji nije snimljen“ ne zasniva se samo na riječima i glazbi, već ju obogaćuje i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić.

Događaj je organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Ulaz je besplatan, a broj posjetitelja ograničen je na 50. Za dolazak potrebno se prethodno prijaviti putem e-mail adrese info.surojc@gmail.com. Na ulazu je uz mjerenje temperature i dezinfekciju ruku potrebno ostaviti kontakt podatke. Svi posjetitelji su obvezni nositi maske te pridržavati se propisanih mjera. Događaj će se prenositi uživo u programu Radio Rojca.

Ovaj kazališno–radijski dijalog nastao je u produkciji RadioTeatra – Bajsić i prijatelji, a uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura Nova, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, SKD Prosvjete Pododbor Zagreb i Savjet za nacionalne manjine vlade RH. Pulska premijera organizirana je u suradnji s Radiom Rojc.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest