Dinamo – Istra 1961 6 : 3

Istra 1961 je odigrala povijesnu utakmicu finala kupa u Velikoj Gorici. Na veoma natopljenom terenu, Dinamo je bio momčad koja se bolje snašla. Nisu Dinamovci dozvolili Puležanima da naprave iznenađenje, te su preko Mislava Oršića već u 5′ poveli. Nastavio se “Blitzkrieg” Dinama pa je četiri minute kasnije i Ademi zatresao Pulsku mrežu. Pred kraj prvoga poluvremena, i Majer se upisao među strijelce te se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 3 – 0.

U drugome poluvremenu, kada se sve činilo da je gotovo, Istra iznenađuje te u samo 60 sekundi, u 52′ i 53′ Japanac Taichi Hara postiže dva pogodka i smanjuje na 3-2. Tada se probudila nada navijača Istre 1961 da bi doista mogli šokirati Dinamo i preokrenuti rezultat, no u 59′ Josip Šutalo pokušao je očistiti loptu sa gol linije no ona je završila u mreži te je semafor pokazivao 4-2. No “ludilo” nije ni tu stalo, jer je već u 63′ Šime Gržan iz kaznenog udarca smanjio na 4 – 3. Da ne dođe do senzacije pobrinuo se Mislav Oršić u 75′ kada nakon kontra napada postiže svoj drugi pogodak za 5-3. Točku na “i” ovoga nezapamćenoga finala postavio je Mario Gavranović u 83′ za konačnih 6 – 3.

Puležani se sada okreću svojoj najbitnijoj utakmici protiv NK Osijeka. Utakmica u kojoj Puležani moraju pobijediti ako žele biti sigurni od ispadanja. Utakmica Istre i Osijeka igra se 22.05.2021. u Osijeku sa početkom u 17:00h.

Odgovori

Pin It on Pinterest