Započinju radovi izgradnje potpornih zidova uz Šišansku cestu. Dvosmjerno prometovanje bit će regulirano baterijskim semaforima

U tijeku radovi rekonstrukcije Šišanske ceste

Nakon što je u prvoj polovici svibnja ove godine izvođač radova Cesta d.o.o. započeo s radovima na rekonstrukciji Šišanske ceste sa izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, a koji su započeli s radovima izgradnje upojne građevine oborinskih voda,  isti se intenziviraju izgradnjom  potpornih zidova uz prometnicu, koji se grade u cilju formiranja površine na kojoj će biti izgrađen nogostup.

Slijedom navedenoga, od sutra 28. svibnja pa do 4. srpnja 2021. godine na snazi će biti privremena regulacija prometa na dijelu Šišanske ceste na način da će, kao i do sada, biti omogućeno dvosmjerno prometovanje ali uz regulaciju baterijskim semaforima.

Podsjetimo, za rekonstrukciju dijela Šišanske ceste sa izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, nakon provedenog postupka javne nabave za izvođenje radova, s društvom Cesta d.o.o. sklopljen je okvirni sporazum u iznosu od 8.940.504,90 kuna bez PDV-a odnosno 11.175.631,14 kuna s PDV-om.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kolnika na dionici Šišanske ceste u dužini od 670 metara, od priključka na postojeći nogostup u naselju Busoler do naselja Škatari s dva autobusna stajališta, izgradnju jednostranog nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete.

Temeljem okvirnog sporazuma radovi će se izvoditi u fazama, te je za prvu fazu sklopljen  prvi ugovor  na iznos od 3.320.000,00 kuna bez PDV-a odnosno 4.150.000,00 kuna sa PDV-om.

Ovim zahvatom riješit će se još jedan u nizu važan infrastrukturni projekt za naše građane, posebno značajan za stanovnike Busolera, Šikića i Škatara i koji će uvelike doprinijeti sigurnosti u prometu i kretanju pješaka kao i generalno podići kvalitetu života naših sugrađana.

Odgovori

Pin It on Pinterest