Obilježaven Dan državnosti Republike Hrvatske

Polaganjem vijenaca ispred Centralnog križa na Gradskom groblju obilježen je Dan državnosti Republike Hrvatske. Vijenci su položeni i na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa.



Vijence su položili zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita,  pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac,  predsjednik HVIDR-e Pule Ivica Lerotić te predstavnici Policijske uprave istarske, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i pulske udruge branitelja.

U toj prigodi, predsjednik HVIDR-e Pule Ivica Lerotić  čestitao je okupljenima Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) te je uputio iskrenu zahvalu svima koji su zaslužni za današnju slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Zatim je minutom šutnje odana počast svima koji su svoje živote dali za slobodnu Hrvatsku. Vijenci su položeni i ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa I uz prigodne riječi i blagoslov župnika pulske župe S. Pavla Milana Mužine.



Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest