Održana primopredaja dužnosti gradonačelnika Pule

Dosadašnji gradonačelnik Boris Miletić predao dužnost novoizabranom gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću

U prostorijama pulske Komunalne palače danas, 4. lipnja 2021. godine održana je primopredaja izvršne vlasti na kojoj je dosadašnji gradonačelnik Boris Miletić predao dužnost novoizabranom gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću.

Primopredaji dužnosti gradonačelnika prisustvovali su dosadašnji zamjenici gradonačelnika Robert Cvek i Elena Puh Belci, pročelnici upravnih odjela Grada Pule, novoizabrana zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić sa suradnicama te zamjenik gradonačelnika iz redova talijanske nacionalne manjine Bruno Cergnul.

„Želim se zahvaliti svom timu na dosadašnjoj suradnji, čestitati novom gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću i zaželjeti mu puno uspjeha u radu. Mi smo detaljno pripremili stanje svih gradskih projekata, gradskih ustanova i gradskih trgovačkih poduzeća. Ono što s ponosom mogu reći je da preko 164 milijuna kuna gradskog proračuna, trgovačkih društava i javnih ustanova stoji na raspolaganju. Samo u gradskom proračunu stoji 47 milijuna kuna. Broj gradskih djelatnika je 179, a u čitavom sustavu 1495. Mislim da smo napravili puno toga za ovaj grad i gospodinu Zoričiću bit će ljepši izazovi nego što su to bili 2006. godine kada je grad plavio, kada nije bilo kanalizacije i kada smo imali eksploziju plina. Vjerujem da je došlo vrijeme da se može pozabaviti ljepšim temama kao što je uređenje grada“, rekao je sada već bivši gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Novoizabrani gradonačelnik Pule Filip Zoričić prilikom preuzimanja dužnosti gradonačelnika zahvalio je dosadašnjem gradonačelniku Borisu Miletiću na dosadašnjem ustrajnom radu.

„Mi ćemo kao nova uprava nastaviti započete projekte, analizirati situaciju, vjerujem da ćemo biti kooperativni, surađivati i biti na dispoziciji medijima i raditi sve ono što je dobro. Sada ćemo se posvetiti izvješću i vjerujem uskoro nastaviti raditi. Još jednom zahvaljujem gospodinu Miletiću na dosadašnjem radu i vjerujem da ćemo i ubuduće na neki način surađivati“, preuzimajući dužnost gradonačelnika rekao je novoizabrani prvi čovjek Pule Filip Zoričić.

Pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić tom je prigodom podsjetio kako je Boris Miletić na čelu Pule bio je punih 15 godina, od 29. lipnja 2006. godine do 3. lipnja 2021. godine te rekao kako će biti zapamćen kao jedan od najdugovječnijih gradonačelnika u modernoj povijesti Grada. Osim dužnosti gradonačelnika, u tri mandata obavljao je i dužnost saborskog zastupnika i to u šestom, osmom i devetom sazivu Sabora.

„Dokumentacija koju danas predajemo novoizabranom gradonačelniku Filipu Zoričiću sadrži informacije o započetim projektima, informacije o planiranim projektima, financijskom stanju Grada, izvještaj lokalnog koordinatora za strateško planiranje, izvještaj o broju zaposlenih, kao i prikaz poslovanja trgovačkih društava i ustanova čiji je vlasnik/suvlasnik, odnosno osnivač Grad Pula te vjerujem da smo obuhvatili sva područja kako bi novi gradonačelnik dobio prvi uvid o stanju, poslovanju i financijama sustava Grada Pule“, zaključio je Matić.

Odgovori

Pin It on Pinterest