Hrvatska je spremna za turističku sezonu

Predsjednik Nadzornog odbora Valamara, Gustav Wurmböck poslao snažne pozitivne poruke austrijskim medijima

Poreč, 9. lipnja 2021. –Valamar Riviera zajedno sa Hrvatskom udrugom turizma (HUT) bila je domaćin prošlotjednom sastanku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s austrijskim investitorima u hrvatski turizam među kojima su bili Falkensteiner hoteli, Valamar, Bretanide Sport &Wellness Resort, Radisson Split, Liburnia Riviera, Gebetsroither Handels GmbH and International GmbH, Esplanade Zagreb Hotel, Pitter Yachting te nizom drugih uspješnih srednjih i malih tvrtki. Austrijski poduzetnici, koji su najveći strani investitori u hrvatski turizam u koji su uložili ukupno preko milijardu eura, složni su da je Hrvatska sigurna i spremna za sezonu. Fokusirani su na pripremu što sigurnije i uspješnije sezone te na oporavak turizma nakon krize, pokretanje novih investicija te daljnja ulaganja kroz poticaje i programe za oporavak.

U okviru nastojanja da se hrvatski turizam i sigurno okruženje za turiste u ovoj sezoni što više približi austrijskim gostima, predsjednik Nadzornog odbora najveće turističke kompanije u Hrvatskoj, Valamar Riviere, Gustav Wurmböck dao je brojne intervjue i izjave za austrijske medije, među kojima i tri velika intervjua za Kurier, Kleine Zeitung i Heute.  Kako bi gostima ponudio normalno ljeto na moru u potpuno sigurnom okruženju, Valamar je prvo veliko turističko poduzeće koje je za 2021. godinu uvelo protokol i garanciju da su svi djelatnici u smještajnim objektima Valamara cijepljeni ili redovno testirani. Valamar je već sada procijepio oko 1700 zaposlenika. S obzirom na veliki interes i odgovornost djelatnika Valamara očekuje se da će većina zaposlenih biti procijepljena do kraja lipnja. Wurmböck na sezonu 2021. gleda s optimističnim oprezom, ali kako naglašava, Valamar je u potpunosti spreman za sezonu koja je pred nama.

  „U Valamaru smo od prvog dana svjesni svih izazova krize te smo uvođenjem vrlo strogih zdravstvenih i sigurnosnih mjera dobili odlične povratne informacije naših gostiju koji su izjavili da se u Valamaru osjećaju opušteno i sigurno. Hrvatska je vrlo dobro pozicionirana i vjerujem da će biti jedna od najpoželjnijih destinacija ovoga ljeta. Sigurnost i kvaliteta koju pružamo ključ je uspješne turističke sezone. Ministrica Nikolina Brnjac dala nam je značajnu podršku u stvaranju uvjeta za uspješnu sezonu, a svojom posjetom Austriji potvrdila je važnost tog tržišta za hrvatski turizam“, izjavio je Gustav Wurmböck, predsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere.

Austrijanci su tradicionalni gosti u Hrvatskoj i veseli vijest objavljena nakon sastanka ministrice turizma i sporta RH Nikoline Brnjac sa austrijskom ministricom poljoprivrede, regija i turizma Elisabeth Köstinger o ukidanju karantene putnicima povratnicima u Austriju ukoliko su testirani, cijepljeni ili preboljeli COVID-19. Samo u prošloj, kriznoj 2020. godini gosti iz Austrije u Hrvatskoj su ostvarili više od 335 tisuća dolazaka te više od 2 milijuna noćenja. Austrijski mediji izvještavaju o sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, pritom posebno ističući otoke kao covid free zonu i Istru koja dočekuje sezonu s izvrsnom epidemiološkom situacijom.

Odgovori

Pin It on Pinterest