Održana primopredaja izvršnih ovlasti u Istarskoj županiji

U sjedištu Istarske županije u Puli, danas je održana primopredaja izvršnih ovlasti između dosadašnjeg obnašatelja dužnosti župana Fabrizija Radina i dosadašnje zamjenice župana Sandre Ćakić Kuhar i župana Istarske županije Borisa Miletića te njegovog zamjenika Tulija Demetlike, kojoj su prisustvovali i zamjenica župana Jessica Acquavita, pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac i pročelnica Stručne službe Skupštine Istarske županije Vesna Ivančić.

Novoizabrani župan Boris Miletić, tom se prilikom, zahvalio svom prethodniku Fabriziju Radinu i njegovim zamjenicama na velikom angažmanu i radu koji je, prema njegovim riječima, bio izuzetno zahtjevan s obzirom na preuzimanje poslova nekadašnjeg Ureda državne uprave, a posebice u kontekstu pandemije COVID-19.

– Čekaju nas izazovna vremena, ali nastavit ćemo raditi timski i siguran sam da ćemo realizirati sve što smo si zacrtali. Novih projekata i ideja ne nedostaje. Preuzimam dužnost župana s puno entuzijazma, snage i volje. Uz mene su Tulio i Jessica, a taj spoj iskustva i svježine je dobitna kombinacija. Svo troje bit ćemo potpuno posvećeni razvoju Istre koja će za četiri godine biti još razvijenija regija nego što je danas, izjavio je župan Boris Miletić.

Fabrizio Radin se podrobnije osvrnuo na protekle dvije godine, tijekom kojih je obnašao dužnost župana Istarske županije. Osvrnuo se na kapitalne projekte poput izgradnje nove Opće bolnice u Puli, te izgradnju Medicinske škole, koja je započeta i dovršena tijekom njegovog mandata, a trenutno je u tijeku postupak javne nabave za opremu.  

– Dobro smo funkcionirali kao ekipa u ovim nemilim vremenima, obilježenim u prvome redu koranavirusom. Vjerujem da će vam vaše iskustvo pomoći da se uspješno nosite sa svime što je pred vama. Županija je danas puno kompleksnija budući da smo od 2020. godine preuzeli preko 200 poslova nekadašnjeg UDU-a, a tu su i brojne ustanove čiji smo osnivači. Želim naglasiti kako smo financijski uvijek likvidni, iako su potrebe višestruko veće od onog što županijski proračun omogućava, rekao je Radin zahvalivši se svojim zamjenicama Sandri Ćakić Kuhar i Giuseppini Rajko, pročelniku Kabineta župana Ivanu Glušcu i svim suradnicima.

Tijekom primopredaje županu Miletiću uručeni su dokumenti koji se odnose, između ostalog, na: planirane i započete projekte te preuzete obaveze Istarske županije po upravnim tijelima, analitičku bilancu Istarske županije, podatke o ustanovama u vlasništvu Istarske županije, podatke o trgovačkim društvima u vlasništvu/suvlasništvu Istarske županije, te portfelj imovine.

Odgovori

Pin It on Pinterest