Sanacija kolnika u Labinskoj ulici

Riješit će se izražena oštećenja, ulegnuća i mrežaste pukotine na kolniku

U sklopu redovitog održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Pule, koje izvodi društvo Cesta d.o.o., nastavlja se s izvođenjem radova sanacije kolničke konstrukcije s ciljem dodatnog povećanja sigurnosti i kvalitete prometne infrastrukture za sve sudionike u prometu.

U tom kontekstu sljedeći tjedan započet će izvođenje radova na sanaciji kolnika u Labinskoj ulici u dužini od oko 400 metara, na potezu od raskrižja sa vrtnim centrom „Bauhaus“ do pizzerije „Samantha“.

Izvođač će radove izvoditi u više faza, a okončanje istih se, sukladno rješenju, očekuje do 26. lipnja 2021. godine.

U prvoj fazi predviđeno je izvođenje radova na dijelu Labinske ulice od raskrižja s centrom „Bauhaus“ do raskrižja s Ulicom Valica, kojom prilikom će se predmetna dionica zatvoriti za sav promet osim vozila gradilišta, a pravac obilaska bit će osiguran preko DC66.

Druga faza radova odnosi se na samo raskrižje Labinske ulice i Ulice Valica. Dio Labinske će i dalje ostati zatvoren, a na preostali dio ulice zajedno s Ulicom Valica postavit će se privremeni baterijski semafori, te će se promet naizmjenično propuštati.

Tijekom 1. i 2. faze, unutar zone gradilišta bit će dopušten promet za potrebe trgovina na trasi izvođenja radova uz gradilišne uvjete.

3. faza izvođenja radova odnosi se na dio Labinske ulice od raskrižja Ulice Valica do pizzerije “Samanta”. U ovoj posljednjoj fazi radovi na kolniku izvodit će se na način da će, uz korištenje privremenih baterijskih semafora, biti omogućeno naizmjenično propuštanje prometa.

Nadalje, obavještavaju se svi korisnici usluge javnog gradskog prijevoza Pulaprometa da, zbog predmetnih radova, od ponedjeljka – 14. lipnja. 2021. godine, nakon 08:00 sati autobusi koji voze na liniji 2a neće koristiti stajališta u Labinskoj ulici i Ulici Valica, već će koristiti Šijansku cestu i završiti liniju na stajalištu pored trgovačkog centra.

Istaknimo da se kroz redovito održavanje kolnika i pješačkih površina kontinuirano izvode zahvati sanacije oštećenih asfaltnih, betoniranih ili popločanih dijelova, udarnih rupa, ulegnuća, mrežastih oštećenja, uklanjanje arhitektonskih barijera, odnosno prilagodba nogostupa osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. 

Uređenjem prometne infrastrukture teži se dodatno podići razina sigurnosti i prometne protočnosti za sve građane, kojima se ovim putem unaprijed zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja radova, te ih pozivamo na pojačani oprez i poštivanje privremene regulacije prometa koja se dostavlja u privitku ovog priopćenja.

Odgovori

Pin It on Pinterest