Veleposlanik Alžira u radnom posjetu Puli

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je danas u prostorijama Komunalne palače veleposlanika Demokratske Narodne Republike Alžir Mokhtar Amine Khelif. Susretu je nazočila i direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, a povod susretu bila je potencijalna suradnja na području turizma, školstva i gospodarstva.

„Turistički sektor danas je istaknut kao jedan od prioriteta u nacionalnom programu razvoja Alžira te se značajna javna i privatna ulaganja usmjeravaju u područje infrastrukture i obuke djelatnika koji moraju udovoljavati međunarodnim standardima. Uvjeren sam da će Alžir ubuduće postati atraktivno turističko odredište za hrvatske građane. Aktivno radim na uspostavljanju partnerstva između naših zemalja kako bi se razvio ne samo turizam, već i ostale gospodarske djelatnosti za koje postoje veliki potencijali“, rekao je veleposlanik Khelif.

Uz riječi dobrodošlice gradonačelnik Filip Zoričić naglasio je važnost uspostavljanja ovakvih kontakata kako bi se potaknula i kasnije razvijala suradnja.

„Želio bih da se uspostavi suradnja na području školstva i obrazovanja kao jedan od načina da se povežu mladi i nastave zajednički raditi na hvalevrijednim projektima za dobrobit zajednice. Također, podržavam uspostavljanje suradnje na području kulture“, poručio je gradonačelnik Zoričić.


Nakon susreta s predstavnicima Grada Pule i Turističke zajednice veleposlanik Alžira posjetio je i razgledao pulski Amfiteatar.

Odgovori

Pin It on Pinterest