U Puli otvorena trgovina keramikom: “IDEJA ART KERAMIKA”

U Puli je otvorena nova trgovina keramikom, a izjavu vlasnice prenosimo vam u cijelosti:

“18.06. ove godine, otvorili smo našu prvu specijaliziranu art trgovinu u centru Pule, Ciscuttijeva 3. Trgovina predstavlja obiteljsku tradiciju, ljubav prema keramici i umjetnosti. Bavim se keramikom od svojim malih nogu, inače sam rođena u Čakovcu, ali ovdje živim već 15 godina (zaljubila se, osnovala obitelj i ostala. Ljubav prema keramici krenula je od 8 godine, kada su roditelji krenuli u tom smjeru (KERAMIKA VRBANEC).

Mama je upisala tečaj keramike,  gdje sam joj se rado pridružila i provodila sate igrajući se u glini. Uz kombinaciju tate inovatora, sve se nekako zaokrenulo i pokrenuo se posao. Izrađujemo unikatne predmeta od keramike već 30 godina. Dolazak u Pulu bi je zbog upisa na studij, nakon kojeg sam sam godinama radila kao voditelj maloprodaje za veće firme.No, u isto vrijeme bavila sam se i dalje keramikom, otvorila sam svoju udrugu CROATERRA i firmu IDEJA ART KERAMIKA.Dosta vremena sam bila “dvostruki agent”, ujutro radila u trgovini i vodila druge djelatnike dok bi popodne bila rukama u blatu i izrađivala različite kreacije u glini ili vodila radionice. Da ne spominjem, prije svega navedenog, mama sam dva prekrasna sina, za koje također treba vremena i energije. 


Prvo sam krenula izrađivati manje predmete i manje količine za naše partnere po Jadranu. Nakon čega se proizvodnja i asortiman naših proizvoda samo širio.Još prošle godine brojili smo 60ak partnera, no situacija ih je primorala da veći broj zatvori svoje galerije ili suvenirnice.Pokrenuta je i suradnju sa velikom firmom iz Praga, no nažalost, i to smo za sada morali odgoditi.


Već duži niz godina održavam radionice u prostorima Udruge Uliks (čija sam i članica) za veće uzraste,i radionice keramike za manje, najčešće u suradnji sa srednjim ili osnovnim školama. Tehnike koje koristim su različite, oslikavanje engobama, kvečanje (utiskivanje), raku tehnika (vađenje predmeta iz peći pri temperaturi od 1000 stupnjeva), lončarsko kolo…


Iako nas je situacija sa COVIDom iznenadila, nije nas zaustavila. Gurnula nas je da razmišljamo drugačije i izvan naših okvira. Uz veliku podršku supruga, odlučili smo otvoriti našu prvu art trgovinu. Većina kaže da smo stvarno hrabri i ludi, a to smo bili oduvijek.”

Odgovori

Pin It on Pinterest