Suncokret ruralnog turizma: Zlatna povelja za motovunsku Tiskaru Antico

U prekrasno uređenom Multimedijalnom centru Vršilnica u Zaprešiću održana je svečanost dodjele nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2020. godinu.

Suncokretom ruralnog turizma Hrvatske, čiji je organizator Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, promoviraju se ruralni turizam i tradicijski sadržaji te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma. Pokrovitelji izbora su Ministarstvo turizma i sporta RH, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i dr.

Uz šampionsku titulu, koju je osvojio Hotel “Dunav” iz Iloka, dodijeljene su Zlatne, Srebrne i Brončane povelje i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Zaštićene i marketinške oznake.

Tiskara Antico iz Motovuna je osvojila Zlatnu povelju u kategoriji “Ruralno – turistički projekti”. Nagradu je u ime dobitnika preuzeo vlasnik i idejni pokretač tiskare Jure Bralić, a projekt je na natječaj kandidirala Turistička zajednica Općine Motovun.

Vrijedi se prisjetiti kako se šampionskom titulom – velikim Zlatnim suncokretom ruralnog turizma za 2019. godinu okitio motovunski Wine & Heritage Hotel Roxanich, tako da je ova nagrada još jedna potvrda izvrsnosti Motovuna kao ruralne destinacije.   

S područja Istre dolaze i dobitnici dviju Brončanih povelja – “Istarski festival pašte” iz Žminja u kategoriji Ruralno – turistički projekti i “Vodnjanska špaleta” iz Vodnjana u kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija.

Odgovori

Pin It on Pinterest