Multimedijalni performans „Instrument“ u dvorištu Rojca

U četvrtak, 8. srpnja, s početkom u 21 sat, Danijel Žeželj, Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz i Marco Quarantotto izvest će u dvorištu DC-a Rojc performans pod nazivom „Instrument“.

INSTRUMENT je multimedijalni performans, spoj glazbe uživo i slikanja uživo. Vrijeme nastajanja slike konkretizirano je zvukom i glazbom, i transformirano u stilizirani vidljivi kreativni proces pred publikom. Glazba je i komponirana i improvizirana, a prati i naglašava narativnu liniju te direktno gradi dramaturgiju nastajanja djela, pa slike i glazba zajedno stvaraju eksperimentalnu narativnu formu. Izvedba se temelji na razmjeni glazbenih i slikarskih elemenata – spajanju ritma i vremena glazbe s volumenom i prostorom slike.

Ovu iznimnu sinergiju kreiranja zvuka i nastajanja slike stvaraju Danijel Žeželj, strip crtač, slikar, ilustrator i autor mnogih grafičkih romana, Alen Sinkauz, skladatelj, basist i kontrabasist u raznim glazbenim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima, gdje nerijetko djeluje i kao performer, Nenad Sinkauz, skladatelj i performer u mnogim multimedijalnim i interdisciplinarnim umjetničkim projektima, te Marco Quarantotto, pulski bubnjar s velikim izvođačkim iskustvom koji je verziran u brojnim žanrovima, od jazza i popa do eksperimentalne glazbe.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest