Carlos Alcaraz na turniru Plava Laguna Croatia Open Umag pokazao zašto je najveća nada španjolskog tenisa

Umag, 21. srpnja – Prvo kolo ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag obilježio je meč Francuza Lucasa Pouillea i Španjolca Carlosa Alcaraza. Iako mu je samo 18 godina, Alcaraz je sinoć u sjajnoj predstavi pokazao zašto ga se smatra budućom zvijezdom svjetskog tenisa.

Alcaraz je Pouillea, nekadašnjeg Top 10 igrača svijeta, pobijedio nakon malo više od dva sata igre preokrenuvši meč nakon izgubljenog prvog seta. Alcaraz je u jednom trenutku imao seriju od devet zaredom osvojenih gemova (od 2:2 u drugom, do 5:0 u trećem setu), odnosno osvojio je deset od posljednjih 12 gemova za konačnih 3:6, 6:2, 6:2.

‘’U prvom setu je Pouille dominirao jer sam više igrao na njegov forhend, ali u drugom sam počeo više igrati na njegov bekhend i stvari su promijenile. Igrao sam agresivnije, a pred kraj meča on je osjećao pritisak i to je pridonijelo pobjedi. Nije lako igrati u Umagu, ali osjećao sam se jako dobro na terenu i mislim da ću za idući meč biti još spremniji. ’’ – izjavio je Alcaraz nakon pobjede izborene na ATP stadionu Goran Ivanišević.  

Alcaraz je trenutno 73. po ATP rankingu, a iza njega je već nekoliko impresivnih uspjeha. Ove godine je, kao 17-godišnjak, tek godinu nakon profesionalnog debija, bio najmlađi sudionik Australian Opena. Najmlađi je pobjednik meča na Madrid Openu te najmlađi igrač u prvih 100 na svijetu.

Sjajnim rezultatima i agresivnom igrom privukao je pažnju tenisača, trenera i svih ljubitelja tenisa,  među njima i Gorana Ivaniševića koji ga smatra najboljim španjolskim tenisačem od Rafaela Nadala. Unatoč tome, španjolski tinejdžer ne dopušta da ga obuzme euforija: ‘’Lijepo je znati da te gledaju veliki tenisači, ali trudim se ne razmišljati o tome previše. Pokušavam se fokusirati ne sebe, još uvijek učim, mlad sam i napredujem. Zahvalan sam umaškoj publici na podršci, nije lako igrati ovdje, ali lijepo je čuti navijanje s tribina!’’

Svojom igrom Alcaraz je osvojio i Tomislava Poljaka, direktora umaškog turnira: ‘’Mislim da smo u utorak gledali jedan od najboljih mečeva u Umagu u posljednjih nekoliko godina. Mislim da je Alcaraz pokazao svu raskoš svog talenta, borbeni duh koji ga krasi, a tenis je bio na nevjerojatnoj razini. Od agresivnosti, preko kreativnosti do fizičkih mogućnosti koje su već sada sjajne, a ima samo 18 godina. Ima zaista ‘’pun paket’’ mogućnosti i mislim da će ga biti vrlo teško pobijediti u nastavku turnira.’’

Turnir Plava Laguna Croatia Open Umag igra se na terenima Stella Maris Resorta do 25. srpnja. Otvoren je za publiku koja u ograničenom broju može prisustvovati mečevima. U ATP zonu tijekom turnira mogu ući posjetitelji isključivo s digitalnom zelenom COVID potvrdom koju mogu dobiti i testiranjem na testnom mjestu ispred ATP zone, obzirom da testiranja radi laboratorij ovlašten za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda.

Ulaznice za turnir Plava Laguna Croatia Open Umag su u prodaji na stranici www.croatiaopen.hr.

Sve informacije o turniru Plava Laguna Croatia Open Umag te mjerama pod kojima se održava možete pronaći na www.croatiaopen.hr i na službenoj Facebook stranici turnira.

Odgovori

Pin It on Pinterest