U VESELOM OZRAČJU ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA FILMA PO TAMBURI

Peti dan Pulskog filmskog festivala u kinu Valli održana je press konferencija s najmnogobrojnijom i najveselijom filmskom ekipom akcijske komedije Po tamburi, redatelja Stanislava Tomića.

Konferenciji su prisustvovali redatelj Stanislav Tomić, producent Ivan Katić, glumci Tijana Pečenčić, Nikola Kojo, Stjepan Perić, Andrei Miercure, Miran Kurspahić i Branko Uvodić, te Damir Martinović – Mrle.

Kako je rekao redatelj Tomić, ideja za snimanje ove komedije došla je od strane scenarista Marija Marka Krce i iako se tada činila gotovo nadrealnom, na kraju se ispostavilo da je odličan temelj za građenje dobre komedije.

Nikola Kojo, kojem je ovo prvo iskustvo snimanja s redateljem Tomićem, s veseljem je prihvatio angažman na filmu, budući da je pratio rad i redatelja i kolega glumaca. Svidio mu se scenarij,  a istaknuo je da je komedija zapravo najteži žanr, ali i najveće zadovoljstvo, budući da vjeruje da smijeh produžuje život, pa makar i na onih sat i pol koliko traje film.

Branko Uvodić zamolio je sve prisutne da toplim aplauzom pozdrave filmsku ekipu koja ga je osvojila svojom susretljivošću i stvaranjem gotovo obiteljskog ozračja na snimanju. Opisao je svoje iskustvo na snimanju filma kao jedno od najljepših u dugogodišnjoj karijeri. Obećao je odličnu zabavu na samoj premijeri u što, sudeći po atmosferi na press konferenciji, ne treba sumnjati.

Projekcija filma koji je dio Hrvatskog programa predviđena je večeras u 21:30 u Areni, a sama radnja prati zgode i nezgode tamburaškog sastava Aveti ravnice. Naime, legendarni TV voditelj Branko Uvodić poziva sve tamburaške sastave na natjecanje na glazbenom festivalu. Privučen bogatom nagradom, tamburaški sastav Aveti ravnice putuje na događaj na kojem je pogrešno optužen za krađu glavne nagrade. Tijekom noći, Aveti progoni policija. Na putu do rodnog sela moraju se boriti i s tamburaškim skupinama. Kad konačno stignu kući, suočavaju se s posljednjim i najvećim izazovom.

Film Stanislava Tomića koji konkurira za Zlatnu Arenu u sklopu Hrvatskog programa, možete pogledati večeras u Areni u 21:30.

Odgovori

Pin It on Pinterest