Održan 7. Bacački miting u atletici za osobe s invaliditetom

U nedjelju 25.07.2021 u Velikoj Gorici održan je 7. Bacački miting u atletici za osobe s invaliditetom.Na ovom natjecanju nastupili su i članovi pulskog AK Spektra iz Pule.AK Spektar je najbrojniji klub sa osobe s invaliditetom u Istarskoj županiji koji djeluje pod vodstvom dvoje profesionalnih trenera Ivana Radešića i Katje Luketić.U Velikoj Gorici nastupili su, naša paraolimpijka Jelena Viković, Emilio Zonta, Massimo Iveta – kao najmlađi atletičar ovoga natjecanja, te Marin Giljanović.
Jelena Vuković osvojila je dvije medalje i to srebrnu bacanju diska sa rezultatom 18,34, a broncu u bacanju kugle sa rezultatom od 7,03 m. Vuković je bacila tri hitca iznad sedam metara, ostvarivši tako najbolji nastup u ovoj godini.Ono što je fasicinanto je da je Jelena pobjedila rezultatski čehinju Miroslavu Obrovu za 1 centimetar, za 1 centimetar je Obrova pobjedila Vuković na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Poljskoj, te joj tako uzela zlatnu medalju.

Emilio Zonta u kategoriji F55 bacio je novi Hrvatski rekord u bacanju diska sa rezultatom 17,66m  i svoj najbolji osobni rezultat  te zauzeo 5 mjesto, s obzirom na spajnje kategorija i bodovanje, te u bacanju kugle zauzeo je 7 mjesto sa rezultatom od 6,42 m bacivši isto tako svoj personal best.
Massimo Iveta u kategoriji F 33 osvojio je brončanu medalju u bacanju koplja sa rezultatom 11,29m,  kuglu je bacio 5,87 m  i zauzeo 11 mjesto, a disk je bacio 10,79 te osvojio 7 mjesto , vratio se kući sa sva tri personal besta, inače Massimo je i najmlađi član AK Spektra, a isto tako i natjecanja.
Marin Giljanović je nastupio u bacanju kugle, sa rezultatom 4,20 m osvojio je 12 mjesto i u bacanju diska  sa rezultatom 11,24 te osvojio 4 mjesto, bio je ovo njegov novi osobni rekord u bacanju kugle.
“Nakon nekoliko sati pokušavam sabrati dojmove. Želim nekako sažeti ovu sportsku sezonu prije odlaska na ljetnu pauzu, jer na žalost karta za Tokyio za mene nije ovaj put kupljena. SREBRO na Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom, Bydgoszcz, Poljska, najveći uspjeh u zadnjih nekoliko godina, pobjeda nad samom sobom. Zlato izgubljeno za 1 cm od Miroslave Obrove iz Češke.Rezultat 7:05 metara, samo jedan centimetar manje od zlata koje je bilo 7:06, ali to je sve sport i centimetri, stotinke,sve to čini rezultate i poredak.
Hvala Bogu na srebru, zahvalna sam do neba i natrag, nakon svega što mi se izdogađalo u zadnjih godinu dana, odlično.
Ponovni povratak sa velikog natjecanja s medaljom oko vrata!!
A onda jučer, 7. Atletski miting Velika Gorica, pogledam startne liste, a ono….čehinja koja mi je uzela zlato za 1cm.
Odlučih otputovati u Veliku Goricu samo zato da joj dokažem da sam bolja, Vani laganih 36 stunjeva. Prva disciplina: kugla.Tri hitca preko 7 metara, nadjalji 7,03 m!!
Bacala sam prva i ponosno sišla s postolja prezadovoljna rezultatom, nakon napornih radnih tjedana, vrućine, puta i sve što je ostalo iza mene kada sam se čvrsto privezala za bacačko postolje!
A nakon mene baca čehinja, najbolji rezultat 7,02 m puknu me emocije, smijeh, svašta povikala sam iz svega… Jedannn centimetarrr!!!!!
Pobjeda nad centimetrima, moralna pobjeda, rezultat za dušu i ponos 🙂
A onda disk 18,34, odlično!!
Medalje oko vrata, srce veliko ko kuća i put kući u svoju svakodnevnicu, ispunjeno i ponosno!
Hvala svima koji su vjerovali da i ovaj put mogu uspjeti, bez vas bi moj život bio siromašan!” – rekla nam je Vuković nakon ovog vrlo emotivno natjecanje za nju.

Odgovori

Pin It on Pinterest