Jazzavac i FANNY PACK by HOUSE OF FLAMINGO U PULI!

Ovog vikenda se u klubu Kotač održava bogat program raznih glazbenih žanrova: Jazzavac u petak 13. kolovoza te drag show Fanny Pack by House of Flamingo u subotu 14. kolovoza.

U petak, 13. kolovoza u otvorenom prostoru Kluba Kotač u Društvenom centru Rojc održat će se novo izdanje programa Jazzavac, posvećenom jazz i improviziranoj glazbi. U petak nas očekuje soundsystem izdanje Jazzavca tijekom kojeg će Jazzavčevi kućni resident DJ-evi, MGK i DJ Uro, selektirati odabrane jazz numere od klasika do novijeg jazza. Događanje počinje u 20 sati, traje do ponoć. Ulaz je besplatan, ali je zbog epidemioloških mjera prisutstvo ograničeno na 50 posjetitelja, a javnost svoje sjedeće mjesto može rezervirati porukom u inbox Facebook stranice Kluba Kotač ili mailom na info@kotac.eu.

Drag queer kolektiv House of Flamingo u subotu 14. kolovoza po treći će put obojati prostor Društvenog centra Rojc duginim bojama. U partnerstvu s udrugom Proces u klub Kotač stiže treće gostovanje ovog popuarnog kolektiva i njihovog FANNY PACK after-Pride showa s početkom u 19 sati.

U okviru ovogodišnje izvedbe publiku će zabavljati Colinda Evangelista, Entity i Jovanka Broz Titutka, dok se za podizanje atmosfere sve do ponoći uz melodične zvukove elektronike brinu HoF-ov rezidentni DJ Vektor te lokalna pojačanja – Fresh New Guys!

FANNY PACK (prosto narodno: “pederuša”) je klupsko-izvedbeni program koji posljednjih godina održava nakon Povorke ponosa u Zagrebu, u organizaciji queer kolektiva House of Flamingo. Program stvara siguran klupski prostor LGBTIQ osobama za proslavu jednog od najvažnijih političkih protesta dana unutar godine, kroz bogat sadržaj umjetničkih izvedbi i kvalitetnog zvuka. Time se odaje počast činjenici da je upravo iz jednog noćnog kluba, njujorškog Stonewall Inna, potekao moderni pokret za ravnopravnost osoba svih rodnih i spolnih obilježja i identiteta. Ove godine program aktivistički “izlazi iz ormara” zatvorenih klupskih prostora na otvoreno.

Izvedba se održava na otvorenom uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera za velika okupljanja. Sve koje sudjeluju u programu dužne su posjedovati važeću digitalnu Covid potvrdu (dokaz da ste primili najmanje jednu dozu cjepiva), potvrdu da ste preboljele Covid-19 u posljednjih pola godine ili negativan test na Covid-19 ne stariji od 48 sati.

Program je besplatan za javnost. Logističku i organizacijsku podršku pružaju klub Kotač i udruga Proces. Vizualni identitet turneje potpisuje Yellow Yuri.

Događaj je dio ljetne turneje kolektiva House of Flamingo (Pederuša: Štiklom na put ponosa) koja se provodi kroz platformu Clubture, a ostvaruje se zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Ureda za kulturu Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.

Aktivnosti kluba i studija Kotač sufinancirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura Nova i Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest