Istra 1961 nastavlja “po starome”

Photo: arhiva

Piše: Stefan Bošnjak

Nakon senzacionalne predstave protiv Osijeka na svojoj Aldo Drosini, nogometaši Istre 1961 otputovali su za Šibenik gdje ih je dočekala utakmica 7. Kola 1.HNL protiv Šibenika. Istra je uspjela stvoriti dvije velike prilike na početku utakmice koje nije iskoristila, a onda se Šibenik probudio te već u prvome poluvremenu riješio utakmicu postigavši tri pogodka. Pogodke za Šibenik postigli su danas odlični Marin Jakoliš koji je postigao dva gola, te Ivan Delić za Šibenik, dok je počasni pogodak za Istru 1961 postigao Beljo.

Već u 3′ minuti Istra je opasna. Nakon odbijanca iz kornera, do lopte dolazi Bande koji snažno puca, no lopta se odbija od stopera Šibenika u korner. Istra je ofenzivnije otvorila utakmicu. Već u 5′ Serderov je utrčao pravovremeno na dodavanje Bandea, no i on puca pored gola. Furiozno otvaranje Istre 1961 koja je pokazala u prvih nekoliko minuta da želi sva tri boda sa Šubićevca.U 12′ Navarro ubacuje neugodnu loptu u kazneni prostor a vratar Šibenika Rogić izbacuje van kaznenog prostora.Kao što to kod Istre 1961 bude, ona se ispromašuje, a protivnik zabije. Jakoliš je „Izvozao“ cijelu obranu Istre 1961, dao za Delića koji sa lakoćom iz okreta pogađa pogodak za 1-0. Nakon vodećeg pogodka, Šibenik se oslobodio. Jakoliš je ubacio a Sahiti pucao visoko preko gola. Odmah nakon te akcije, Šibenik već vodi 2-0. Jakoliš prolazi ponovno po lijevoj strani, te pogađa suprotni kut za 2-0. Raspad sistema za Istru 1961 koja može žaliti za propuštenim prilikama sa početka utakmice. U 24′ Mlinar je iz slobodnog udarca probao smanjiti prednost Šibenika, no njegov pokušaj odlazi preko gola. Uslijedilo je zatišje do 32′ kada Marin Jakoliš nakon ubačaja svoga brata Antonija Jakoliša sa desne strane „iz prve“ puca i postiže svoj drugi gol. U 39′ iz slobodnog udarca Marin puca pored gola. Poluvrijeme je završilo rezultatom 3 – 0.

U nastavku, Šibenik želi podebljati svoje vodstvo. Nakon ubačaja sa lijeve strane, Delić puca iz okreta i pogađa stativu. Istra se pokušava vratiti u 53′ nakon duge lopte u kazneni prostor, Serderov dobro zahvaća i snažno puca no vratar Šibenika odlično brani. Minutu kasnije Šibenik uzvraća ponovno preko Jakoliša koji puca sa ruba kaznenog prostora, no Lučić je siguran. U 58′ Serderov pravovremeno ulazi u kazneni prostor Šibenika, no njegov udarac je preslab da bi ugrozio vrata. U 65′ Šibenik je mogao do 4-0 no nakon ubačaja sa lijeve strane Bačelić-Grgić pogađa Silvu koji blokira njegov udarac. U 74′ Istra smanjuje na 3-1. Bande je prošao po desnoj strani te ubacio za Belju koji puca te uz pomoć stative postiže gol za 3-1. U 80′ Abdallahi je pokušao sa dvadesetak metara, no njegov udarac odlazi pored gola. Uzvraća Šibenik u 83′ preko Bačelić Grgića koji puca visoko preko gola. Do kraja utakmice Istra 1961 nije uspjela smanjiti prednost domaćina, te je utakmica završila rezultatom 3-1.

Sada slijedi reprezentativna stanka, a svoju sljedeću utakmicu Istra 1961 igra 11.09.2021. na Aldo Drosini protiv Hajduka. Utakmica sa Hajdukom počinje u 17:00h.

NK ISTRA 1961: Lučić, Navarro, Silva ( od 90′ Iličić), Einar, Marin ( od 46′ Daničić), Perera, Mlinar ( od 84′ Burton), Abdallahi, Bande, Serderov ( od 75′ Lisica), Beljo ( od 90′ Mišković)

NK ŠIBENIK: Rogić, Jakoliš A., Batarelo, Grdić, Mina. Rak, Čurić, Marin ( od 90′ Benić), Sahiti ( od 57′ Bačelić-Grgić), Jakoliš M. ( od 89′ Bailone), Delić ( od 78′ Bedoya)

Odgovori

Pin It on Pinterest