Vrhunski proizvodi domaćih OPG-ova u ponudi Valfresco Direkta

Poreč, 3. rujna 2021. – Valfresco Direkt – Valamarova online trgovina s dostavom potiče snažnije povezivanje turizma i poljoprivrede te olakšava vrhunskim lokalnim proizvođačima plasman proizvoda. Valamar surađuje sa stotinjak lokalnih partnera i dobavljača s područja Istre, Slavonije i Dalmacije, s ciljem širenja suradnje na zainteresirane partnere iz svih dijelova Hrvatske.

Jedan od Valfresco Direkt partnera je i obrt Ritoša vina, mala obiteljska vinarija kraj sela Radmani,  koja je u proizvodnju vina za tržište krenula još 2005. godine. Glavne klimatske karakteristike ovog područja, kao što su blage zime te duga i topla ljeta povoljno se odražavaju na zdravlje trsa i grožđa. Vinograd koristi potpuno automatsko navodnjavanje sistemom kap na kap, tako da je loza zaštićena i od suše. Ova vinarija ne koristi herbicide, već se čistoća i rahlost zemlje održava ručno i raznim strojevima.

Ljubav koja nas veže uz vino i vinograde, kao i predanost radu dala je odlične rezultate već kod prvih proizvedenih količina koje smo ponudili tržištu, a pohvale i priznanja nisu izostali. Prema  dogovoru, nudimo degustacije vina koje se organiziraju uz obilazak podruma i vinograda, uz priču i prikaz kako vina nastaju! Na suradnju s Valfresco Direktom gledamo kao na kvalitetnu mogućnost plasiranja te reklamiranja naših vrhunskih vina. Ovaj online koncept ujedinjuje lokalne proizvođače i odlična je platforma na kojoj veliki broj građana, ali i turista na jednom mjestu može vidjeti tu veliku ponudu naših radišnih lokalnih proizvođača i smatram da je to jako dobar i hvalevrijedan potez“, zaključuje Ana Ritoša, vlasnica obrta.

Valfresco Direkt partner čije proizvode možete pronaći u online trgovini je i OPG Mucić Jasena koji se bavi proizvodnjom lješnjaka i uljem lješnjaka. OPG ima nasade u Vodnjanu u Istri te u Slavoniji. OPG uspješno promiče proizvodnju i prodaju zdravih, eco friendly proizvoda za koje su vlasnici prije 15 godina primijetili da postoji potreba na hrvatskom tržištu. OPG planira proširiti svoju ponudu te je tako u planu čokoladiranje i prženje lješnjaka koje tržištu planiraju predstaviti već ovog listopada. Kod tretiranja lješnjaka koriste isključivo ekološka gnojiva, a također, redovito se vrše i testiranja zemlje čime ovaj proizvođač garantira vrhunski i zdrav proizvod. OPG se trenutno  prostire na 21 hektar zemlje a svake godine proširuju nasade.

Ekološka hrana je važna i u njoj vidim budućnost. Ovaj posao smo pokrenuli usputno s ciljem promoviranja zdravog načina života. Ljudi su primijetili kvalitetu naših proizvoda i na to sam izuzetno ponosna. Primjerice, naše ulje je stopostotno ulje od lješnjaka gdje lješnjake ubacimo u stroj i proizvedemo ulje bez ikakvih dodataka. Ulje lješnjaka se koristi u kulinarstvu te izuzetno puno u farmaceutskoj industriji, služi kao antioksidans te odlično hidratizira kožu. Također, ulje je odlično i u tretmanima za akne. Jako smo sretni što je i Valfresco Direkt prepoznao našu priču i općenito smatram da je ova online trgovina ono što je bilo potrebno na istarskom području s obzirom na veliki broj zaista odličnih malih proizvođača koji se trude plasirati vrhunske proizvode“, izjavila je Jasena Mucić, vlasnica OPG-a.

Valfresco Direkt je domaća kužina i lokalna špeža koju kupci mogu povoljno nabaviti iz udobnosti doma, kampa ili apartmana. Valamar garantira izvornost i svježinu svih namirnica u Valfresco Direkt ponudi.

Odgovori

Pin It on Pinterest