Plesne večeri na Portarati

U petak, 10.09.2021. u 19,00 sati održat će se Plesna večer na Portarati u organizaciji SAKUD-a. Nastupit će KUD „Uljanik“ sa svojim sekcijama i predstaviti se sa svirkom i plesom iz Istre, ostalih krajeva Hrvatske uz pratnju tamburaškog orkestra, pjesnikinja Avelina Damijanjević Draguzet, svirači istarskih narodnih instrumenata Robert Krbavac i  Drago Draguzet. Program će biti prilagođen epidemiološkim uvjetima i uputama Stožera civilne zaštite. Pokrovitelj programa je Grad Pula.

Molimo građane da se zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti svih prisutnih pridržavaju preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i epidemiologa, a prvenstveno preporuke o održavanju socijalne distance.

KULTURNO – UMJETNIČKO DRUŠTVO “ULJANIK” osnovano je 1967. godine. Članovi djeluju u nekoliko 4 plesnih i 2 glazbene grupe. Na repertoaru imaju koreografije tradicijskih plesova užeg zavičaja te plesove iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Osim bogatstvom koreografija i glazbenih obrada, KUD „Uljanik“ može se pohvaliti i zavidnim fundusom narodnih nošnji te narodnih i tradicijskih instrumenata. Sudjelovali su na brojnim županijskim, republičkim i međunarodnim smotrama i festivalima.

Društvo upisuje nove članove te želite li pjevati, plesati, svirati na istarskim narodnim instrumentima ili u tamburaškom orkestru, zabaviti se, putovati, sklapati nova prijateljstva…, javite se na 098/366-650.

Odgovori

Pin It on Pinterest