Branje gljiva uz stručno vodstvo na tradicionalnoj goranskoj Gljivarijadi

Provedite ovu subotu, 18. rujna, u branju goranskih gljiva uz stručno vodstvo na tradicionalnoj Gljivarijadi koju organizira Gljivarsko društvo “Grljak Lič” u suradnji s Uredom za turizam Općine Fužine.

Sve sudionike očekuje interesantan program koje će kulminirati natjecanjem u tri kategorije za najljepši vrganj, najviše ubranih gljiva i, dakako, naj društvo. Program Gljivarijade započinje u 9 sati u Domu kulture u Liču uz obilan goranski doručak nakon kojeg slijedi berba gljiva. Po povratku iz šume sve sudionike očekuje domaći grah za ručak i zanimljivo natjecanje. Na Gljivarijadi mogu sudjelovati i djeca jer su organizatori spojili Dječju gljivarijadu s manifestacijom za odrasle što je ujedno idealna prilika koja spaja revitalizirajući obiteljski boravak u prirodi sa sadržajnom edukacijom.

Kotizacija u iznosu od 50 kuna uključuje piće dobrodošlice, tradicionalni goranski doručak i ručak, te obilazak kulturno-povijesne zbirke Lič koji će uslijediti nakon proglašenja pobjednika. Prijave na broj telefona 0992019661 su nužne kako bi se poštovali svi epidemiološki uvjeti. Ujedno sudionicima Gljivarijade osigurana je mogućnost obilaska atraktivnog izletišta s divljim životinjama Šumska bajka po promotivnoj cijeni ulaznice u iznosu od 10 kuna. Više informacija o Gljivarijadi i ostalim sadržajima Općine Fužine možete saznati putem Facebook stranice Ureda za turizma Općine Fužine.

Odgovori

Pin It on Pinterest