Istra 1961 u posljednjim sekundama osvojila bod!

Piše: Stefan Bošnjak

Foto: arhiva

U sklopu 9. Kola 1. HNL, Istra 1961 je gostovala u Koprivnici kod Slaven Belupa. Utakmicu su obilježili crveni karton Navarra u ranoj fazi utakmice, kazneni udarac Krstanovića te Istrino izjednačenje u zadnjim sekundama utakmice. Krenimo redom:

Već u 2′ Serderov prolazi po lijevoj strani, ubacuje za Belju koji pravovremeno utrčava a zatim puca no golman Slaven Belupa Čović skreće u korner. Prvih desetak minuta dosta dinamična utakmica sa obje strane, no bez pravih prilika nakon Beljine prilike iz 2′ minute. Do sljedećeg uzbuđenja čekalo se do 26′ kada Glavčić iz slobodnog udarca pogađa vratnicu. Minutu kasnije Zapata sa dvadesetak metara puca pored gola. Sredina prvoga poluvremena pripala je Slaven Belupu koji je stvorio nekoliko prilika dok Istra 1961 nije uspjela kvalitetno izaći prema naprijed. U 38′ novi slobodni udarac za Slaven Belupo. Nakon provjere VAR-a glavni sudac utakmice Lovrić dodijeljuje Navarru crveni karton. Iz tog slobodnog udarca u 42′ Glavčić puca pored gola. Nižu se prilike Belupa, u 44′ Brković puca preko gola sa ruba kaznenog prostora. U 48′ sudačke nadoknade, bilježimo posljednju priliku na utakmici kada Brković ponovno puca, no ravno u Lučića koji sa lakoćom hvata. Poluvrijeme je završilo rezultatom 0 – 0.

U nastavku, Slaven Belupo je očekivano preuzeo veći rizik sa obzirom na brojčanu prednost koju ima. U 48′ Blagojević ruši Marinu u kaznenom prostoru te sudac Lovrić pokazuje na bijelu točku. U 49′ Krstanović pogađa iz kaznenog udarca za 1 – 0 vodstvo domaćina. Marina ponovno prijeti u 59′ kada sa dvadesetak metara puca snažno no ravno u Lučića koji brani njegov udarac. U 63′ Brković ubacuje sa desne strane za Godu koji natrčava te puca, no njegov udarac odlazi pored gola. Do samoga kraja utakmice nije bilo uzbuđenja, a zatim u 94′ Iličić puca a Čović skreće u korner. Upravo iz tog kornera, nakon ubačaja Blagojevića, Istra 1961 uspijeva isčupati izjednačenje preko Maura Perkovića koji glavom pogađa za 1 – 1. Kada je lopta postavljena na centar, glavni sudac utakmice Lovrić svirao je kraj utakmice.

Taman kada se činilo kako će Istra 1961 nastaviti svoj negativni niz, Mauro Perković našao se na pravome mjestu u pravo vrijeme te iskoristio neopreznost Belupove obrane i spasio Istru 1961 od gubitka svih bodova. Svoju sljedeću utakmicu Istra 1961 igra protiv Hrvatskog dragovoljca. Utakmica sa Dragovoljcem igra se u ponedjeljak 27.09.2021. sa početkom u 18:00h.

NK Slaven Belupo: Čović, Marina, Van Bruggen, Goda, Glavčić, Brković ( od 74′ Paracki), Zapata ( od 68′ Monjac), Soldo, Grgić, Caimacov (od 84′ Kocijan) , Krstanović ( od 84′ Hadžić)

NK Istra 1961: Lučić, Navarro, Silva, Einar, Marin ( od 80′ Perković), Perera, Blagojević, Abdallahi ( od 74′ Lisica), Serderov ( od 46′ Hujber), Bande ( od 80′ Mlinar) , Beljo ( od 63′ Iličić)

Odgovori

Pin It on Pinterest