Dug gradskog poduzeća Castelier smanjen u kratko vrijeme

Dug tvrtke Castelier u vlasništvu Grada Vodnjan-Dignano na dan 6. kolovoza 2021., kad je Andrea Manzin kao novi direktor preuzeo društvo, iznosio je 475.000 kuna, a polovica od toga odnosila se na dugovanja prema Gradu. Danas je dug društva smanjen za četvrtinu – na 335.000 kuna!

            „Sve obveze prema Gradu i gradskom društvu Contrada redovno se podmiruju. Također, revidirane su i cijene usluga koje Castelier fakturira Gradu – s ranijih 20.000 kuna u prosjeku mjesečno, došli smo do samo 4.050 kuna u kolovozu. Smatram da se Castelier ne smije pretežito financirati ispostavljanjem računa Gradu“, rekao je Andrea Manzin na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodnjan-Dignano.

            Stanje na računu na dan preuzimanja iznosilo je 154.432 kuna i 4.127 eura, a danas iznosi 190.000 kuna i 7.400 eura.

            Kako je Manzin izvijestio vijećnike, sezona je protekla dobro, beach bar u Barbarigi poslovao je 59 posto bolje u odnosu na prethodnu godinu i to s dva radnika manje. U Castelieru pak nisu zadovoljni poslovanjem info pointa kod Parka kažuna, kojem bi trebalo dati neki novi sadržaji i prenamijeniti poslovanje jer za sada posluje s minusom.

            „Svi znamo da se trenutne glavne djelatnosti Casteliera svode na period ljetne sezone stoga će naredno razdoblje, financijski gledano, biti vrlo izazovno za društvo. Kako bi to ublažili fokusirali smo poslovanje na djelatnost turističke agencije te smo u organizaciji sa Ekomuzejom, udrugom Agroturist i vodnjanskim svećenikom za listopad i studeni organizirali turističke sadržaje vezane za berbu maslina u Vodnjanu“, rekao je Manzin.

            Kako je osnovna svrha Casteliera razvijanje difuznog hotela u Vodnjanu, tako se i novo rukovodstvo povezalo s profesorom Giancarlom Dall’Ara, začetnikom modela difuznog hotela u Italiji. Njegov posjet očekuju u listopadu, kada će biti analizirani potencijali i nedostaci za primjenu tog modela u Vodnjanu.

Odgovori

Pin It on Pinterest