Pulapromet potpisao ugovor za još četiri nova, ekološki prihvatljiva autobusa iz bespovratnih sredstava Europske unije

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić prisustvovao je potpisivanju ugovora o isporuci četiri nova autobusa, koja iz bespovratnih sredstava Europske unije, nabavlja javni gradski prijevoznik Pulapromet. Ugovor o isporuci autobusa, u četvrtak, 30. rujna 2021. godine u pulskoj Komunalnoj palači, potpisali su direktor trgovačkog društva Pulapromet d.o.o. Igor Škatar i direktor tvrtke Autobus d.o.o. Zagreb Robert Vrhovski.  


„Projektom je planirano unaprjeđenje javnog gradskog prijevoza i to kroz osuvremenjivanje voznog parka i nabavom odgovarajućih vozila za prijevoz na linijama utvrđenim ugovorom o javnim uslugama sklopljenim između jedinica lokalne samouprave i prijevoznika. Suvremeni vozni park doprinijet će povećanju udobnosti usluge javnog prijevoza, povećanju sigurnosti vozača i putnika u javnom gradskom prijevozu,  smanjenju troškova održavanja vozila te smanjenju negativnog utjecaja na okoliš“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Potpisom ugovora napravljen je i posljednji korak do isporuke još četiri autobusa javnom gradskom prijevozniku Pulaprometu nabavljenih sredstvima Europske unije u sufinanciranom iznosu od 85 posto. Preostala sredstva osigurao je Pulapromet s jedinicama lokalne samouprave.

„Potpisivanjem ovog ugovora o isporuci još četiri autobusa činimo dodatni kvalitativan iskorak u javnom gradskom prijevozu kojim doprinosimo zaštiti našeg okoliša. U posljednje tri godine dovršavamo treći projekt u ukupnom iznosu od gotovo 70 milijuna bespovratnih kuna uvećano za 10 milijuna koje smo dobili od države. Dakle, od 2019. godine osigurali smo 80 milijuna kuna kojima se rasteretilo jedinice lokalne samouprave“, pojasnio je Igor Škatar, direktor pulskog javnog gradskog prijevoznika Pulaprometa.

Govoreći o autobusima za koje je potpisan ugovor o isporuci, Škatar napominje kako je riječ o „nešto kraćim autobusima u odnosu na standardne dužine 12 metara“. Nova četiri autobusa dužine su 10,5 metara i u najvećem dijelu prometovat će na gradskoj liniji 6 radi kod Osnovne škole Kaštanjer.

„Čestitam Gradu Puli kao i tvrtki Pulapromet na još jednoj uspješnoj nabavci subvencioniranoj sredstvima Europske unije. IVECO BUS je vodeći proizvođač vozila pogonjenih stlačenim prirodnim plinom.Vozila koja su predmet nabave udovoljavaju najvišim ekološkim standardima te zadovoljavaju sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti. Vozila su u potpunosti prilagođena za prijevoz osoba s invaliditetom te slabo pokretnih osoba. Potpis ovog Ugovora nastavak je dugogodišnje uspješne suradnje s tvrtkom Pulapromet kojom težimo zajedničkom cilju unapređenja kvalitete javnog gradskog prijevoza u gradu Puli“, poručio je direktor tvrtke Autobus d.o.o. Zagreb Robert Vrhovski.

Ukupna vrijednost projekta je 9,6 milijuna kuna s PDV-om od koji su 6,5 milijuna bespovratna sredstva Europske unije. Isporuku četiri autobusa u Pulaprometu očekuju i prije ugovorenog roka.

Trgovačko društvo Pulapromet u svome voznom parku time će imati ukupno 36 modernih, ekološki prihvatljivih autobusa nabavljenih u posljednje tri godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest