Održana Eko akcija čišćenja podmorja i priobalja

 U organizaciji Turističke zajednice grada Pula, Zajednice tehničke kulture, Hrvatski Crveni križ – gradsko društvo Crvenog križa Pula i Grad Pula,  u subotu, 2. listopada 2021. godine od 09:30 – 12:30 sati , dvadeset i šestu  godinu za redom održana je  eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja, ove godine  na području  uvale Valovine.

Čistilo se  na potezu od uvale Valovine prema Golubovim stjenama.

Zbog epidemioloških mjera u akciji je ove godine sudjelovao  manji broj sudionika nego uobičajeno te ih je bilo 40-ak.  Akciju čišćenja podmorja koordinirao je Ronilački savez Istarske županije uz sudjelovanje 20-tak ronioca iz 7  istarskih klubova.

Uz ronioce sudjelovali su volonteri Crvenog križa Pula koji  su sakupljali otpad na priobalju, a  vreće s izronjenim otpadom odlagali  na  suho,  koje su potom pokupili djelatnici Pula Herculanee.

U akciji je također i sudjelovao MUP – PU Pula koji je održao prezentaciju nacionalnog edukativnog programa “Zdrav za 5”  o važnosti osvješčivanja mladih i ostalih o štetnosti utjecaja alkohola, droge i kocke na ljudski organizam.

 Ove godine prikupljeno je oko 10 kubika otpada. U moru je bila manja količina sitnog otpada te krupni otpad poput automobilskih guma i starih vrša. Na priobalju je također prikupljeno sitnog otpada u grmlju i šumarcima.

 Svim učesnicima akcije organizator je osigurao zaštitnu opremu za prikupljanje otpada i majice sa logom eko akcije, a po završetku organizator je  počastio sve sudionike toplim obrokom.

Odgovori

Pin It on Pinterest