Judo klub Istarski borac osvojio šest medalja na prvenstvu Hrvatske

U zagrebu su održana prvenstva Hrvatske u uzrastima mlađih seniora i seniorki, te dječaka i djevojčica. Judo klub Istarski borac Osvojio je tri naslova prvaka, te dva srebra i jednu broncu.

U uzrastu mlađih seniora pulski je klub nastupio bez nekolicine izglednih kandidata za medalju (Robert Klačar, Marko Džin), no unatoč tome ostvario je izvanredan uspjeh osvojivši tri zlatne medalje.

Dani Klačar opravdao je status favorita kategorije do 60 kg. Od samog početka krenuo je maksimalnim intenzitetom te sa tri pobjede iponima ušao u finale kategorije. U finalu mu je protivnik bio Ivan Škomrlj (Kaštela). Nakon početnog odmjeravanja snaga, pulski je borac znalački iskoristio priliku koja mu se pružila u parteru te tehnikom gušenja natjerao protivnika na predaju.

Damian Sokolović ovom je prigodom nastupio do 90 kg, u kategoriji višoj od njegove uobičajene, no to ga nije zaustavilo na putu do zlata. Kao i Klačar, i on je na putu do finala bio vrlo efikasan. Najopasnijeg protivnika Ivana Jelaču (Zagreb) u polufinalnoj je borbi već na samom početku bacio na ipon. Finalni sraz protiv Jakova Božana (Zagreb), koji je ipak za klasu lošiji borac, bio je formalnost, te je Sokolović sa 2 bacanja stigao do zlata.

Lara Kliba bila je zlatna u kategoriji do 70 kg. Za Laru je ovo bio vrlo važan nastup jer bi mogao biti odlučujući pri izboru u reprezentaciju za nastup na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke. Glavnu konkurenticu Luciju Babić (Zagreb) svladala je u polufinalu na bodove, tako što je sačuvala prednost bacanja ostvarenog u prvom dijelu borbe. U finalu je protiv Karle Kulić (Pujanke) do pobjede stigla pobjedom u parteru.

Dva su mlada pulska predstavnika nastupe završila na petom mjestu, Jakov Benčić do 90 kg i Dino Odobašić do 100 kg.

David Sokolović i Fran Radolović u kategoriji do 81 kg nisu stigli do borbe za odličja.

U uzrastu dječaka i djevojčica Istarski borac je osvojio tri medalje.

Toma Uhač osvojio je srebrnu medalju u težinskoj kategoriji do 46 kilograma. Toma je dobro otvorio natjecanje s dvije brze pobjede te je u polufinalu kroz golden score s minimalnom prednošću osigurao medalju. Mateo Tomašić, predstavnik JK Pinky bio je uspješniji u finalnoj borbi.

Drugu srebrnu medalju osvojila je Lana Lončarić u težinskoj kategoriji do 40 kilograma. Lana se u finale plasirala s dvije uvjerljive pobjede. U finalnoj borbi,  bolja od nje bila je Martina Tučaj, predstavnica JK Kaštela. 

U najbrojnijoj težinskoj kategoriji, do 66 kilograma, brončanu medalju osvojio je Rok Bodiš s četiri pobjede i jednim porazom. U istoj težinskoj kategoriji 5. mjesto osvojio je Fabian Kiza nakon poraza u borbi za broncu.

U težinskoj kategoriji preko 66 kilograma, Grgur Bodiš poražen je u borbi za broncu te osvaja još jedno  5. mjesto za pulski klub.

U težinskoj kategoriji do 42 kilograma 7. mjesto osvojio je Til Zenzerović. 

Bez plasmana ostali su Ivor Savanović, Filip Periša, Bojan Miloković, Dorian Nikolov, Pier Nadal i Ivan Benčić.

Odgovori

Pin It on Pinterest