Objavljen 2. Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje u sklopu Urbanih vrtova na Gregovici

Grad Pula danas je objavio 2. Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje u sklopu Urbanih vrtova na Gregovici,  gdje su, nakon provedenog prvog javnog poziva u ožujku/travnju 2021. godine,  preostale  za podjelu  građanima na korištenje još 32 vrtne parcele.  

Na pripremljenim vrtnim parcelama građani mogu uzgajati povrće, jagodičasto voće, začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe, uz osigurano korištenje vode i alata.

Osim za uzgoj zdrave hrane, prilika je to i za razmjenu vrtlarskih iskustava,  stjecanje novih znanja, povezivanje građana i druženje na svježem zraku. U odnosu na trenutno vrlo izražene klimatske promjene i njihov utjecaj na okoliš i zdravlje, ovakav način korištenja zemljišta ima i vrlo pozitivan utjecaj na povećanje bioraznolikosti, smanjivanje ekološkog otiska, a ujedno  doprinosi  i većoj kvaliteti života u urbanim sredinama.

2. Javni poziv otvoren je od 26. listopada 2021. godine do 25. studenog 2021. godine.

Prateće dokumente i dodatne informacije možete pronaći na web stranici Grada Pule (www.pula.hr) u rubrici Natječaji i nadmetanja.

Odgovori

Pin It on Pinterest