INTERVJU- ALEN MACINIĆ, OBITELJSKA IDILA U PREDIVNOJ ISTRI

Piše: Sonja Sabol

Jedan, jedini i neponovljivi Alen Macinić, bivši stanar Big Brother kuće, onaj koji nas je sve nasmijavao putem malih ekrana. Da, prošlo je dosta vremena, ali ipak, takav show se ne zaboravlja! Sjećam se bio je još jedan petak u nizu kada smo svi trčali doma gledati Big Brother ”Ovaj Macinić je najbolji od svih njih…” rekao je moj tata a mama i ja smo se smijale.

Alen je danas poznat po mirnijem životu od samog show-a i celebrity života, no ono što je ostalo isto je zasigurno njegov vedar duh i pozitivna energija! 

1. Zauvijek ćeš ostati jedan od najdražih stanara prvog Big Brothera, reality show-a gdje smo te gledali, potajno željeli kao klinci biti na vašem mjestu… Kako na to sve gledaš danas i kako si gledao tada u to vrijeme kada se događalo?

Tada sam bio dijete, nisam još bio sagrađen kao ličnost i na sve sam gledao kao na igru i zabavu, a danas na to sve gledam kao veliko iskustvo i jedan lijep period života.

2. Po čemu je za tebe Big Brother ostao poseban, trenuci, razvijena prijateljstva, sam tijek vremena koji ste proveli svi skupa?

Poseban je iz razloga jer je bio prvi i nisam znao u što se upuštam. Najdraži trenutak je svakako slavlje mog 25 rođendana, a najljepše od svega izlazak na dan finala, na slobodu, koju tek počinješ cijeniti kada ti je netko oduzme. Što se tiče prijateljstva, s vremenom su ishlapila, a jedino s kim se čujem je Antonija Blaće, s Marinom, a nekada i sa Sašom, a neke nikad više nisam ni čuo ni vidio poslije.

3. Tvoj život danas, kako izgleda?

Danas sam pravi obiteljski čovjek, sretno oženjen i ponosan tata malog Vina od 4 godine. Mogu reći da mi se ostvarilo sve što sam u životu htio. Prošao sam ludi i otkačeni život takozvanog celebritija, a sada mirno plovim kroz obiteljski život i poduzetničke vode.

Uz matični posao, zajedno sa svojom dragom zastupam poznatu hrvatsku firmu za niskoenergetske montažne kuće, za područje Istre. A sve je počelo tako što smo si napravili takvu kuću u kojoj živimo već tri i pol godine. Tako da mogu reći da je naš topli dom prerastao u uspješan zajednički posao ! Ako želite zaviriti u naš dom, samo se najavite! 

4. Po čemu je Istra posebnija od Zagreba, tvoja supruga Livija i ti vodite jedan lijep život, po fotografijama se da zaključiti da si našao sve što si priželjkivao?

Oboje smo dugo živjeli u Zagrebu, ja nakon Big Brothera, Livija za vrijeme školovanja, te nakon što smo se upoznali, skupa smo živjeli još koju godinu, i možemo reći da onog trenutka kada smo se odlučili doći u moju rodnu Istru, život nam se promijenio za 180 stupnjeva na bolje! Jednostavno Istra pruža puno više mogućnosti, te je sama energija drugačija, kao i ljudi, hrana, priroda, zrak… A ne može se s ničim usporediti za jedan sretan i zdrav obiteljski život.

5. Trenutno Vas možemo zajedno gledati u novoj sezoni ”Superpar”, vjerujem da ćete pokupiti sve simpatije gledatelja ali i unijeti dozu smijeha u njihove domove ?

Možemo reći da nam je ovo iskustvo bilo fenomenalno! Tri dana zabave i smijeha, i međusobnog zbližavanja –mi smo kao gosti u samo tri dana osjetili tu energiju, i jednostavno bi svima preporučili jedno ovakvo iskustvo u paru koje vam može puno toga donijeti! Ali da, naša iskrenost i simpatičnost je prepoznata, ispada da smo pravi materijal za televiziju jer nas zovu čak i u međunarodne showove. No naravno, kakvi jesmo, ne pristajemo na bilo što!

6. Oduvijek si imao tu energiju u sebi koja je druge nasmijavala, dotaknula na neki način, smatraš li da je to tvoja odlika koja te krasi?

Karizma je ključan faktor koliko ćete ljudi prihvatiti ili neće, i koliko dugo će te pamtiti i prepoznati. To je onaj faktor ”X” koji se ne može glumiti, a svi znamo da gluma više ne prolazi. Mogu biti zahvalan da sam takav kakav jesam, i potpuno svoj koračao kroz showove, a bome i kroz život!

7. Što bi poručio mladim ljudima, onima koji se traže, oni koji žele ostvariti svoje snove ili ući u neki od reality showa-a?

Kratko i jasno, slijedite svoje srce, ono najbolje zna što je ispravno u danom trenutku i što morate proći u ovom životu! Ne pitajte se kako, već samo hrabro naprijed! Hrabrost se uvijek isplati! I sve ima svoje zašto!

Da je ljubav naprosto glavni pokretač svega, u ovom slučaju to je potvrdila i odluka našeg Alena Macinića koji  se zajedno sa svojom dragom suprugom Livijom vratio u rodnu Istru te ondje stvorio kompletan život pun radosti i sreće! 

Big Brother ili bilo koji drugi show je stvoren da pokažemo ono najbolje od sebe a ne ovo što se danas prezentira. I zaista, za neka bolja vremena, osmijehe, iskrene emocije i prije svega ljudskost! To sve nam je pokazao Alen u prvoj sezoni nekadašnjeg Big Brother-a! 

Odgovori

Pin It on Pinterest