Istra 1961 gubila, pa ipak izborila prolaz dalje protiv Rudara iz Labina!

Foto: arhiva

U šesnaestini finala kupa Hrvatske, sastali su se Rudar iz Labina te Istra 1961. Utakmica je bila sadržajna sa puno pogodaka. Pred sami kraj utakmice Istra 1961 uspjela je izboriti pobjedu i prolaz dalje. Krenimo redom:

U 6′ gosti iz Pule dolaze do vodstva. Nakon ubačaja sa desne strane Hujbera, Beljo utrčava pravovremeno te postiže pogodak za 0-1. U 10′ Serderov sa ruba kaznenog prostora puca no ovoga puta Macan odlično brani. U 17′ Beljo oduzima loptu Rudaru, ulazi u kazneni prostor te puca, no Macan ponovno spašava Rudar. U 25′ Istra 1961 nastavlja sa prijetnjama, ovoga puta Serderov je pucao sa ruba kaznenog prostora no i njegov udarac odlazi pored gola.       U 33′ nakon skoka iz kornera T. Licul je najviši u skoku te postiže gol glavom za izjednačenje. Istra uzvraća u 37′ kada Serderov prolazi po desnoj strani i ubacuje za Abdallahija koji puca malo pored gola. U 45′ Rudar je mogao do vodstva. Stepčić je sa dvadesetak metara pucao vrlo blizu gola Istre 1961.

U drugome poluvremenu, u 52′ Boucaux fantastičnim udarcem sa ruba kaznenog prostora postiže pogodak za 2 – 1. Istra uzvraća preko Abdallahija u 56′ koji puca sa ruba kaznenog prostora no golman Rudara Macan zaustavlja njegov pokušaj. U 70′ Beljo prima jednu loptu unutar kaznenog prostora Rudara, te iz okreta snažno pogaža gredu od koje se lopta odbija u gol za novo izjednačenje na utakmici. U 75′ Serderov nakon ubačaja Mlinara postiže gol za preokret i 3-2 vodstvo Istre. U 82′ Beljo izbija sam pred golmana Rudara, no Toni Macan vrlo dobrom intervencijom zaustavlja novi pogodak gostiju. U 90′ Rudar je bio blizu izjednačenja ponovno iz kornera. Načinović je pucao glavom a golman gostiju Collao odlično obranio.

Iako se Istra 1961 mučila sa otporom Rudara iz Labina, Puljani su ubrzali tempo igre i uspjeli proći dalje golovima Belje i Serderova.

Odgovori

Pin It on Pinterest