Istra 1961 uzela vrijedna tri boda protiv Lokomotive!

U sklopu  14. Kola 1. HNL, Istra 1961 je na svojoj pulskoj „Bombonijeri“ dočekala NK Lokomotivu. Bila je to utakmica u kojoj su obje strane stvarale puno prilika, no pogodci Istre 1961 stigli su iz dva kaznena udarca. Krenimo redom:

Prva prilika pripala je gostima. U 4′ Miličević je snažno pucao sa otprilike 25 metara u okvir gola, no Lučić je odličnom paradom spasio gol Istre. Istra je povela u 8′ na veoma čudan način. Hujber je ubacio sa desne strane i pogodio igrača Lokomotive u ruku te glavni sudac utakmice pokazuje na bijelu točku. Iz kaznenog udarca, Bande puca, no Nevistić brani ali lopta se zatim odbija od njega direktno u gol. Nije dugo trajalo vodstvo Istre. U 15′ lopta se nakon ubačaja sa lijeve strane odbija do Dabre koji sa lakoćom pogađa za 1 – 1. Istra je u 18′ mogla ponovno do vodstva, Bande je sa lijeve strane ubacio za Lisicu koji puca, no Nevistić brani. U 19′ nakon ubačaja iz kuta, Perković puca snažno iz okreta no Nevistić ponovno brani. Uslijedilo je zatišje do 42′ kada Bande sa ruba kaznenog prostora puca preko gola gostiju.U 44′ kombinirali su igrači Istre 1961 po kaznenom prostoru Lokomotive da bi na kraju akcije Hujber snažno pucao preko gola. Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 1 – 1.

U 50′ gosti su prvi zaprijetili preko Goričana koji je pokušao „lobom“ prevariti Lučića no lopta ide preko gola. Istra je uzvratila u 52′ preko Abdallahija koji sa desetak metara puca snažno u bliži kut Nevistića koji loptu skreće u korner. U nastavku igrač Lokomotive ponovno igra rukom i to je novi kazneni udarac za Istru 1961. Ovoga puta Beljo je precizan i pogađa za 2-1 vodstvo Istre 1961. Minutu kasnije Istra nastavlja sa pritiskom koji se isplatio jer se Lisica našao u dobroj prilici i sa desetak metara pucao visoko preko gola. Uslijedilo je primirje do 70′ kada Kulenović prima loptu u kaznenom prostoru, puca snažno a Lučić odlično brani. U 78′ Marić je pokušao sa ruba kaznenog prostora no njegov udarac odlazi ravno u Lučića koji lakoćom brani. Do kraja utakmice gosti nisu uspjeli izjednačiti te je utakmica završila rezultatom 2 – 1.

Tako je Istra 1961 došla do vrlo vrijedna tri boda protiv uvijek neugodne NK Lokomotive. Svoju sljedeću utakmicu Istra 1961 igra u subotu 6.11.2021. protiv NK Osijeka na Gradskome vrtu. Utakmica sa Osijekom igra se u 15:00h.

NK Istra 1961: Lučić, Hujber, Perković, Einar, Marin, Perera, Blagojević ( od 25′ Abdallahi), Mlinar, Lisica ( od 79′ Mišković), Beljo, Bande ( od 79′ Serderov)

NK Lokomotiva: Nevistić, Cipetić, Aliyu ( od 77′ Stojković), Milićević, Mersinaj, Cokaj, Goričan ( od 59′ Hoxha), Dabro ( od 59′ Florucz), Marić, Kulenović, De Haas

Odgovori

Pin It on Pinterest