24. koncert Flauta, sax & prijatelji u Domu hrvatskih branitelja

Koncert Flauta, sax & prijatelji održava se gotovo četvrt stoljeća. I ovogodišnje izdanje, 24. u nizu, određeno je razdobljem u kojem živimo i epidemiološkom situacijom – održava se uz Covid potvrde i ograničeni broj stolica, do popunjenja mjesta – u nedjelju, 7.11.2021. u 20 sati. Video snimka bit će dostupna nakon koncerta, na You Tubeu.

Domaći izvođači (solisti, komorni ansambli, orkestri), autori i gosti, raznoliko koncipiran program (klasika, jazz, popularna i filmska glazba, evergrini) svih su proteklih godina privukli brojnu publiku, uživo i virtualno.

Nastupaju:

– Sandro Peročević, kontrabas i Anica Franjul, klavir

– Vladimir Mlinarić, klavir

– Vesna Nežić Ružić uz sastav Vesna Classic

– Evergrin kvartet E4

– jazz sastavi Sterptet i Sebastian Stell trio

– Puhački orkestar grada Pule pod ravnanjem Branka Okmace.

Na programu su i ostvarenja domaćih autora – Sebastiana Stella, Carlosa Fagina i Branka Okmace.

Prva i posljednja točka programa posvećene su Franzu Jakschu, kapelniku Mornaričkog orkestra u Puli i to iz njenog najbogatijeg i najdinamičnijeg razdoblja u Austro-Ugarskoj monarhiji. Jaksch je bio dirigent, skladatelj i glazbeni pedagog, a u Puli je djelovao punih 18 godina (1899.-1917.). Koncert otvara njegova Elegija za kontrabas i klavir, a zatvara koračnica za pulsku vojnu postrojbu Polesaner Landwehr Marsch koju je za Puhački orkestar grada Pule obradio Branko Okmaca. Njezini zvuci odjekivat će na istom mjestu nakon više od stotinu godina.

Uz pokroviteljstvo Grada Pule i TZ grada Pule te SAKUD Pula, ovaj glazbeni događaj i ove godine okuplja izvođače s kojima organizatorica Nataša Dragun surađuje. Koncert ne bi bilo moguće ostvariti bez pomoći prijatelja, autora vizualnog identiteta Mladena Radića i Marine Ljubanović. Video produkciju potpisuje pulski Artimi.

Koncert će se održati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera i suglasnost Stožera Grada Pule i Istarske županije. Molimo posjetitelje da se zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti svih prisutnih pridržavaju mjera (Covid potvrde, razmak, maske, mjerenje temperature, evidencija, dezinfekcija).

Odgovori

Pin It on Pinterest