INTERVJU – NEDA PARMAĆ, PRINCIPIJALNOST JE ODLIKA PROFESIONALNOSTI

Piše: Sonja Sabol

Ona je hrvatska pop pjevačica, bivša članica grupe Feminnem i ujedno vrlo pristupačna dama! Nedu pamtim još iz svojih tinejdžerskih dana kada smo ju imali prilike slušati i gledati u grupi Feminnem. 

Danas je posvećena obitelji, te jednako tako predana poslu koji izvršava na vrijeme. Ne radi ništa na silu i zbog toga njeno vrijeme postaje oblik zadovoljstva koji rijetki mnogu posjedovati kada je riječ o poslu i obavezama.

Bolje rečeno držeći se principa, Neda je po mojem osobnom mišljenju uvelike profesionalna, a k tome dodajem i samu činjenicu kako mi je na pitanja odgovorila u roku jednog dana.

Od grupe Feminnem pa sve do danas što vas je sve izgradilo u smislu ličnosti i pjevačice?

Volim vjerovati da sam nešto ličnosti izgradila i prije Feminnem ali moja prekretnica, kako u glazbi tako i privatno je majčinstvo.

Pjesma ”Samo tvoja” što predstavlja za vas? 

Htjeli smo napraviti veselu pjesmu, kvalitetnu pjesmu koja će jednako dobro zvučati u live izvedbi kao i na snimci. S obzirom na to da rijetko izbacujem singlove, svaka pjesma mi je, naravno, jako bitna i draga.

Glazbena scena gdje su izazovi svakidašnji a sama izvedba svega je zapravo konačan cilj, koliko je vremena potrebno da se od kamena izbrusi dijamant?

Sama činjenica da težimo savršenstvu je velika stvar. Nema dijamant za svakoga istu vrijednost tako da znam da za napredak uvijek ima mjesta.  Za ovu pjesmu nam je trebalo 6 mjeseci s tim da smo mjesec dana imali ljetne praznike.

Po pitanju samokritičnosti? Zadate li si zadatke koje izvršite u zadanom roku?

Vrlo sam samokritična i zato si ne postavljam vremenske uvjete odnosno, zadani rok nije prioritet već izvedba. 

Vrijeme je zasebni trenutak svakog pojedinca, kako se vi osjećate u svom trenutku, kada vam je mir zapravo najpotrebniji?

Osim što momentalno imam lagano povišenu temperaturu kao reakciju na cjepivo, rekla bi da sam odlično. Mislim da je najbitnije znati uzet predah. Nemam problem s otkazivanjem relativno nebitnih stvari da bi odvojila vrijeme za sebe i svoje najbliže.

Koja količina spremnosti i smjelosti je potrebna kako bi ustrajali ka cilju? Glazbene vode, umjetnost sama po sebi koja ljudima daje energiju, mir i balans… Mi smo oni koji slušamo ali vi izvodite tu magiju.

U ovom poslu je najteže zadržati zdrav razum. Očekivanja koja sebi postavljamo su često zamka i izvor nezadovoljstva. Odlučila sam polako. U svemu. Svjedočila sam slomovima i uspješnijih izvođača tako da je moj cilj biti dugo na sceni, s kvalitetnim pjesmama i pokušati utjecati samo na stvari na koje mogu utjecati a stvari na koje ne mogu utjecati, ne smiju utjecati na mene.

Svjesno poznavanje sebe zapravo je ključ uspjeha.

U  njezinu slučaju ona kao jedinka vrlo dobro barata činjenicama što ne može svatko.

Neda Parmać je izuzetno draga, iskustvo ju je naučilo kako je dobro biti upoznat s tuđim neuspjesima i karijerama koje odu krivudavom cestom… Pobjede ili porazi, uvijek je na nama!

Ona svoj put zna, samim time ne sumnjam da će njezin ozbiljan rad i profesionalnost biti nagrađeni u daljnjoj budućnosti! Znate samo veliki ljudi, drže se principa!

Odgovori

Pin It on Pinterest