NE POSTOJI VIŠE SLOBODA, SLOBODNI SU U ZABLUDI

Piše: Sonja Sabol

Sloboda znači imati slobodu mišljenja, kretanja, domene postojanja. Mi smo samo ergela stoke koja čeka hranu i piće. Zato što smo željni nove ere ubrzanja, brzi i žestoki, zbog toga sada hodamo kao pajceki pred klanjem, pardon cijepljenje. 

I došao je petak, kažu mjere od ponedjeljka a ja sve gledam kud da pobjegnem. Zapravo ne mogu nigdje, uskoro će i 5G mreža pa će nas pratiti svugdje i promatrati putem svih mogućih aplikacija, servera i što ti ja znam čega.

Počelo je odavno, koji  je ovo po redu krug pakla, Danteov krug naravno? Hm… zanimljivo, živimo u eri gdje nam je sve dostupno ali moramo se prilagoditi ljudskom stvoru koji je samo nalik na čovjeka ali nema osjećaje. Robot. 

Hrvati čujemo li se? Imamo li dometa? Tamo se u saboru vrijeđaju iako moram priznati da naš predsjednik vrlo dobro barata znanjem. Nekima je arogantan i pun sebe ali čovjek točno zna kome uputiti kakav nadimak ili određene činjenice staviti na stol. 

Svi nešto blefiraju, karata više ni nema. Sami smo i prepušteni sami sebi pa realno kao stoka. Evo, ne znam, ne mogu drugu riječ upotrijebiti. Znam da ljudi vole pristojnost ali doma se svi također vrijeđaju pa ne vidim problem kada kažem riječ”stoka”. 

Uskoro ćemo se mi svi  početi baviti uvozom banana tamo negdje iz dalekih zemalja gdje kokain također igra ulogu na izvozu i uvozu banana. A da, nego što! Nema, ne možeš van, ne možeš raditi jedino nam preostaje da se počnemo baviti poslom na crno. 

Na crnom tržištu uvijek ima posla. Bože me oprosti ali tako je. Da ja ne pišem toliko za danas jer ionako svi već sve znamo. Odo raditi ionako imam posla preko glave.

Ovdje ionako natipkam za one je l’ koji vole čitati, malo se nasmijati i ponekad našaliti.

Odgovori

Pin It on Pinterest