Ciklus Japanskog filma u Kinu Valli

U organizaciji Veleposlanstva Japana i Japanske fondacije u suradnji s Kinom Valli održat će se Ciklus japanskog filma. Izuzev filmskog, tijekom četverodnevnog programa, s japanskim predznakom održat će se predstavljanje knjige i izložba haiku poezije. Prva projekcija održat će se uz slobodan ulaz, dok je za ostale cijena ulaznice 10,00kn po projekciji.   

Ciklus otvara pozdravnim govorom izaslanik za kulturu Veleposlanstva Japana, Yutaro Nishida,  22. studenog u 19:20, nakon kojeg slijedi film Prekrasna zvijezda (r. D. Yoshida). Radnja filma donosi priču o nemotiviranom prognostičaru koji povjeruje da je stigao s Marsa, a nakon što i njegova djeca povjeruju da su vanzemaljci, zajedno pokušaju spasiti Zemlju, no stvari izmaknu kontroli.

Zamalo čudo (r. Y. Ishii), romantična je priča o povučenom srednjoškolcu, nespretnom u društvenim i školskim aktivnostima, koji se na prvi pogled zaljubi u učenicu koja ga jednom prilikom, umjesto školske medicinske sestre, njeguje nakon ozljede. Film će se prikazati 23. studenog u 18:00 sati.

Sljedećeg dana, također u 18:00 sati, na rasporedu je Mač smirenosti (r. I. Iwane). Prijatelji iz djetinjstva, koji su u odrasloj dobi povezani i kroz bračne veze, spletke i prevare dovode ih do osveta i ubojstava. 

26. studenog u 18:00 sati, održat će se predstavljanje knjige Nexus haiku. Knjigu, nedavno ovjenčanu nagradom „Borivoj Bukva“ za najbolju haiku knjigu u Hrvatskoj, predstavit će autori Tomislava Maretić i Dejan Pavlinović uživo, a autor Michael Dudley video vezom iz Kanade. Nakon predstavljanja slijedi film Banana? U ovo doba noći? (r. T. Maeda) o studentu medicine koji volontira u bolnici gdje upoznaje pacijenta koji boluje od mišićne distrofije od svoje 12 godine, a banana mu je najdraži kasno noćni zalogaj.

Tijekom Ciklusa Japanskog filma u foajeu Kina Valli bit će postavljena izložba haiku radova. Nakon održanog 2. Međunarodnog natječaja za haiku poeziju na koji se prijavilo 85 autora iz 26 zemalja, izabrani radovi po stručnom sudu hrvatskih haiku pjesnika Gorana Gatalice i Dejana Pavlinovića bit će izloženi u Kinu Valli.

Odgovori

Pin It on Pinterest