Dani otvorenih vrata Triatlon kluba Pula

Triatlon klub Pula poziva sve ljubitelje sporta i rekreacije na Dane otvorenih vrata Triatlon kluba Pula. Naime, od 22. studenog do 22. prosinca 2021. godine Triatlon klub Pula (TK Pula) održat će besplatne treninge upoznavanja s ovim brzo rastućim sportom koji je sve popularniji među mlađom i starijom populacijom.


Ukoliko imate želju da vaše dijete nauči plivati, voziti biciklu i pravilno trčati – Triatlon klub Pula je pravi izbor za vas. Ukoliko roditelji žele sudjelovati i naučiti vještine iz triatlona te kao sportaš ili rekreativac unaprijediti svoje zdravlje vođenim treninzima koji su prilagođenim trenutnim sposobnostima – Triatlon
klub Pula je opet pravi izbor za vas. Ukoliko ste ipak već sportaš koji želi biti još spremniji za gradsku, županijsku ligu trčanja, za plivačke maratone, biciklističke utrke ili pak želite postati sudionik trke koji je uspješno završio Ironman utrku – Triatlon klub Pula će vam kroz treninge omogućiti da to uspješno
savladate.

Ono što je vrlo važno naglasiti, u TK Pula, treninzi djece i odraslih su usklađeni, što znači da se u isto
vrijeme održavaju treninzi djece i odraslih. Trenirajući istovremeno kad i djeca, korisno koristite vrijeme za održavanje zdravlja, forme, priprema za buduće ciljeve ili samo za rekreaciju.

Možete se priključiti i sudjelovati onoliko koliko želite. Treneri će se informirati o vašim trenutnim sposobnostima i prilagoditi treninge kako bi uvidjeli čari ovog sporta. Naravno, poželjno bi bilo, ali ne i nužno, da isprobate sva tri treninga – za biciklu, trčanje i plivanje kako bi stekli sveobuhvatnostni dojam ovog sporta.

Moguće je sudjelovati na treninzima samo one discipline koja vas trenutno interesira. No, vjerujemo da će Vas uskoro ovaj sport zaokupiti i povući u svoje čari te da će Vas preplaviti moć koju stvara triatlon od svakog čovjeka. Treninzi u klubu razvijaju motoričke, kondicijske i koordinacijske sposobnosti do tih mjera da jednog dana ne morate sanjati već sudjelovati na Ironman natjecanjima.

Za treninge potrebno je osigurati osobnu opremu kao što su:
plivanje: kupaći kostim, naočale za plivanje, plivačka kapa, šlape, boca vode;
trčanje: tenisice za trčanje, odjeća udobna za trčanje, boca vode;
biciklizam: MTB bicikla (montica), odjeća udobna za vožnju na bicikli, boca vode.
Treninzi se održavaju prema rasporedu treninga koji je objavljen na web stranici kluba: Raspored treninga – Triatlon Pula (http://www.triatlonpula.hr/raspored-treninga/ ).

Treneri koji će voditi treninge su:
Željko Bijuk – ETU koordinator razvojnog programa za Europu (ETU-europska triatlon federacija-unija koja je ujedno i krovna organizacija triatlona u Europi),
Bojan Dujković, prof.kineziologije – voditelj paratriatlona i trener mlađih kategorija, Izbornik Hrvatske triatlon Reprezentacije,
Branko Matić, prof.kineziologije – voditelj odrasle grupe i trener mlađih kategorija, Trener za razvoj sporta pri HOO.

TK Pula djeluje na nekoliko lokacija i provodi trenažne procese. Tako se na Gradskom bazenu u popodnevnim terminima održavaju treninzi za plivanje, a treninzi trčanja i kondicijskih priprema na lokaciji Uljanikovog stadiona, trim staze Lungo mare i Šijanske šume. Biciklistički treninzi održavaju se također na području Lungo mare, Šijanske šume i to većinom MTB biciklama, a kad se sportaši i rekreativci osposobe za vožnju cestovnih bicikala onda sudjeluju na treninzima po javnim cestama i putevima te se voze rute do Barbana, Raše, Duge Uvale, Premanture i slično. Na bazenu u zatvorenoj dvorani dodatno se održavaju posebni treninzi na statičkim trenažerima kao treninzi osnovnih kinezioloskih transformacija sa vanjskim opterećenjem.

Radi lakše organizacije potrebno je prije prvog dolaska telefonski se najaviti trenerima:
Bojan Dujković – 098/175 7338 ili Branko Matić – 098/762 295.

Odgovori

Pin It on Pinterest