Radionica ulične umjetnosti: Paste-up i DIY sticker tehnike

U petak 26. studenog, s početkom u 16 sati, u Dnevnom boravku Rojca održat će se radionica ulične umjetnosti: Paste-up i DIY sticker tehnike te izložba radova polaznika radionica održanih u Sisku, Karlovcu i Zagrebu. Otvorenje izložbe održat će se u 19 sati.

Umjetnička inicijativa Šareni artikal i Tapetari uz partnerstvo s udrugom KA-MATRIX iz Karlovca organizira street-art radionice i izložbu Složna bića članice kolektiva Nastje Kljaić te nekih  radova polaznika radionica održanih u Sisku, Karlovcu i Zagreb. Radionica i pop-up izložba održat će se u suradnji i organizaciji sa Društvenim centrom Rojc. Ciljevi ove radionice su potaknuti mlade i djecu na međusobno druženje, sudjelovanje i na kreativno izražavanje, te učenje tehnike street art kulture.

Radionica je besplatna, a poziv za sudjelovanje otvoren je svim građanima i građankama, a posebno se pozivaju djeca i mladi da sudjeluju u izradi paste-up i sticker radova.

Radovi se mogu lijepiti na licu mjesta, na slobodna mjesta u javnom prostoru ili odnijeti kući.

Organiziranjem radionice želi se djecu i mlade upoznati s uličnom umjetnošću, otvoriti prostor komunikacije s umjetnicima,  aktivistima, aktivisticama iz drugih gradova i potaknuti razvoj street arta medu mladima. Poziv je otvoren za sve zainteresirane bez obzira na uzrast, svi su dobrodošli. Na radionicu se možete prijaviti putem maila do 26. studenog na info.surojc@gmail.com.
Broj sudionika je ograničen. Radionica i izložba održat će se uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Program
Radionice street arta počinju u 16:00 sati. Radionice uključuju izradu paste-upa i “uradi sam” naljepnica pod vodstvom Matee Boban, Damjana Milčića i Bojana Asavovski uz  Denisa Mikšića.

Otvorenje izložbe održat će se u 19 sati.

Aktivnost se održava u sklopu projekta Art za zajednicu koji se provodi kroz platformu Clubture. Financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva/Centri znanja.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest