Predstavnici Grada Pule od 29. do 30. studenog 2021. godine na B40 Balkan Cities Network Summitu u Istanbulu

Predstavnici Grada Pule sudjelovat će na „B40 Balkan Cities Network Summit“ pod nazivom „Bolja suradnja, bolja budućnost“, koji će se održati od 29. do 30. studenog 2021. u Istanbulu.

Suradnja na preokretanju učinaka klimatskih promjena, pametni gradovi i digitalna transformacija te urbana demokracija za balkanske gradove neke su od najvažnijih tema o kojima će se raspravljati na summitu u organizaciji Grada Istanbula.

„Ovakve konferencije izvrsna su prilika za uspostavljanje i unapređenje suradnje među gradovima država šire regije. Očekujem da će summit pružiti sjajnu platformu za razmjenu naših iskustava i jačanje suradnje na različitim područjima“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji su Tursku odlazi u pratnji pročelnice Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anje Ademi, pročelnika za poslove zastupanja Grada Nebojše Nikolića i pročelnice za kulturu i razvoj civilnog društva Lene Radunić.

Uz domaćina, istanbulskog gradonačelnika Ekrema İmamoğlua, na summitu u Turskoj sudjelovat će gradonačelnici Beograda, Budimpešte, Sarajeva, Atene, Podgorice, Bugarske, Kotora, Splita, Laktaša, Tirane, Skoplja, Patrasa, Skadra, Pule te brojnih drugih albanskih, grčkih i turskih gradova.

Tijekom dvodnevnog summita gradonačelnik Pule Filip Zoričić održat će uvodnu prezentaciju Pule, dok će pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi sudjelovati na jednoj od radionica s temom “Pula – Urbana regeneracija“. Pulska delegacija sudjelovat će na programima pametni gradovi i digitalna transformacija te urbana demokracija i suradnja na području gospodarstva i kulture među državama šire regije.

Gradonačelnik Zoričić tom će prigodom održati i bilateralne sastanke s gradonačelnicima Atene, Beograda, Istanbula, Skadra i grčkog Patrasa.

Na kraju dvodnevnog summita gradonačelnici i predstavnici općina potpisat će deklaraciju kojom će definirati zajednički rad kroz ovu mrežu na jačanju dijaloga među gradovima potpisnicima, suradnju ​​u područjima gospodarstva, kulture i inovacija, razvijanje novih područja suradnje s naglaskom na preokretanju učinaka klimatskih promjena te zajedničke aktivnosti na jačanju lokalne demokracije i dobrosusjedskih odnosa u regiji.

Ujedno, gradonačelnik Zoričić bit će domaćin na Hrvatskoj večeri i predstavljanu hrvatske gastronomije, a Charlene Farrugia Bozac i Franko Božac iz Grožnjana, kao dio delegacije iz Hrvatske u Republici Turskoj, tom će prigodom održati koncert ozbiljne glazbe.

Troškove puta i smještaja sudionicima osigurao je organizator.

Sve informacije o summitu mogu se pronaći na linku: https://b40network.org

Odgovori

Pin It on Pinterest