Uz jaki zapadnjak završila jubilarna 30. regata Sv. Nikole

S tri jedrenja za sve klase u nedjelju, 5. prosinca završila je najveća jedriličarska regata na ovom području, regata Sveti Nikola. Zapadnjak od 15 čvorova pružio je savršene uvjete za iskusnije jedriličare, dok su se neki od najmlađih ranije vratili na kopno.

U najbrojnijoj klasi Optimist nakon 6 jedrenja pobjedu je odnio Splićanin Josip Tafra iz JK Labud, dok je Edi Jurman iz pulskog Uljanika završio na trećem mjestu.

Klase ILCA 4 i ILCA 6 odjedrile su 7 jedrenja, u klasi ILCA 4 pobijedio je Tedi Leonardelli iz JK Vege, dok je njegova klupska kolegica Lea Rakovac završila ukupno treća, te drugoplasirana djevojka. U klasi ILCA 6 pobjeda u obje konkurencije otišla u JK Labud iz Splita: Antunu Tomaševiću i Petri Mastelić.

Novosti od ove godine je i da su se osim pojedinačnih nagrade djelile i nagrade za najuspješniji klub u klasama Optimist i klasi ILCA tako da se zbroje pojedinačni rezultati takmičara, prijelazni pehar za najbolji klub dodjeljuje se u spomen na Vladimira Barbića, predsjednika Vege i jednog od začetnika ove regate. Prijelazni pehar u klasi Optimist osvojili su jedriličari iz finskog Helsingforsa u sastavu (Helmi Vauhkonen, Aaro Rantanen, Iiris Sepponen, Maximilian Sergelius), a u klasi ILCA (Tedi Leonardelli, Lea Rakovac, Paola Čelić, Roko Schmidt).

Odgovori

Pin It on Pinterest