Grad Pula odobrio privremenu regulaciju prometa za turistički vlakić

Od subote, 27. studenoga 2021. godine u veselom ozračju započeo je ovogodišnji Advent u Puli. Kao jednu od dobrodošlih novina ovogodišnjeg bogatog programa, Grad Pula omogućio je prometovanje turističkim vlakićem ulicama grada. Besplatnoj vožnji za sve zainteresirane svesrdno su se odazvali brojni naši mali i veliki građani.

Međutim, adventskom vlakiću treba omogućiti nesmetano stajanje, odnosno siguran ukrcaj i iskrcaj putnika. Stoga je Grad Pula odobrio privremenu regulaciju prometa, koja podrazumijeva zabranu parkiranja i zaustavljanja svim vozilima, osim adventskog vlakića na dijelu Danteovog trga i Flaciusove ulice radi ukrcaja i iskrcaja putnika.

Podsjetimo, od 27. studenoga vlakić prometuje trasom koju čine: Ulica sv. Ivana, Carrarina ulica, Giardinima i Laginjinom ulicom u prometnoj traci namijenjenoj isključivo za javni gradski prijevoz, Anticovom ulicom, Danteovim trgom, Flaciusovom ulicom, Ulicom Riva do startne pozicije u Ulici sv. Ivana, kod Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Lokacije na kojima je zabranjeno parkiranje do 31. prosinca označene su prometnom signalizacijom te se mole vozači da se pridržavaju privremene signalizacije i ne parkiraju vozila na tim mjestima jer će ugroziti sigurnost putnika i u konačnici biti sankcionirani.

Odgovori

Pin It on Pinterest