Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Pulu

Zamjenici gradonačelnika Pule Ivona Močenić i Bruno Cergnul zajedno s pročelnikom Službe za poslove zastupanja Grada Nebojšom Nikolićem, danas su ispred Komunalne palače preuzeli Betlehemsko svjetlo od članova Odreda izviđača „Istra“ i pomoraca “Uljanik“ predvođenih starješinama Mladenom Perčićem i Helenom Đin.

Zamjenici gradonačelnika iskazali su zadovoljstvo što je Betlehemsko svijetlo i ove godine došlo u naš grad, te istaknuli kako ono simbolizira povezanost među ljudima, nadu, mir, radost i dobrotu. Ono nas podsjeća da jedni drugima želimo mir, da se međusobno poštujemo i budemo bolji ljudi.

Betlehemsko svjetlo, koje predstavlja simbol mira i Božića, iz Zagreba u Pulu donijeli su izviđači Odreda pomoraca “Uljanik”, a preuzeli članovi Odreda izviđača “Istra” Pula.

Betlehemsko svjetlo bit će izloženo u predvorju palače sve do Badnjaka kada će biti preneseno u pulsku Katedralu, gdje će građani moći doći zapaliti svijeće i prenijeti blagoslovljen plamen u svoje domove.

Tradicija je to koju Savez izviđača Hrvatske provodi od 1992. godine, a koja, kao što je navedeno, ima za cilj širiti pozitivne vrijednosti ljubavi i zajedništva. Podsjetimo, Austrijski izviđači svake godine po svjetlo idu u Betlehem, donose ga u Beč, odakle se širi i u ostale europske zemlje.

Nacionalni dolazak Betlehemskog svjetla mira odvija se pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Odgovori

Pin It on Pinterest