Postignut dogovor Grada Pule i građevinara oko izvođenja radova tijekom ljetnih mjeseci

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić održao je još jedan sastanak s građevinarima, njihovim strukovnim grupama, predstavnicima Turističke zajednice i turističkih tvrtki na kojem se razgovaralo o aktualnoj temi reguliranja rada građevinskog sektora tijekom turističke sezone.  Premda su pregovarali i s čelnicima Općina Medulin, Fažana i Ližnjan, dogovor je postignut jedno s Gradom Pulom.

Gradonačelnik Filip Zoričić uvodno je izvijestio prisutne o potrebi Grada Pule da se u skladu s odredbama Zakona o gradnji regulira pitanje izvođenja radova tijekom ljetnih mjeseci, nakon čega je pokrenuta kvalitetna rasprava među prisutnima koja je rezultirala pronalaženjem zajedničkog rješenja.

Predstavnici struke, ali i turistički djelatnici postigli su kompromis oko predložene odluke prema kojoj će potpuna zabrana radova na snazi bili od 15. srpnja do 15. kolovoza 2022. godine, dok će od 1. do 14. srpnja te od 16. do 31. kolovoza radovi biti dozvoljeni s ograničenim vremenom od 9 do 17 sati te subotom od 9 do 14, sati, dok nedjeljom, blagdanima i neradnim danima i dalje neće biti dozvoljeni građevinski radovi.

Sudionici sastanka iznijeli su svoja stajališta i uzeli u obzir sve primjedbe i prijedloge koji su pristigli kroz javno savjetovanje putem e-Konzultacija na stranicama Grada Pule ujedno pozdravivši napore Grada Pule da se prilikom reguliranja izvođenja radova tijekom ljetnih mjeseci uzme u obzir mišljenje zainteresiranih osoba iz turističkog i građevinskog sektora, a osobito građana. Tom je prigodom iskazan obostrani interes za daljnjom suradnjom radi prevladavanja međusektorskih izazova u cilju osiguravanja daljnjeg razvoja i rasta.

Na sastancima su sudjelovali direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj,  predsjednik Uprave trgovačkog društva Uniline Boris Žgomba, predsjednik Strukovne grupe graditeljstva HGK – Županijske komore Pule Miro Mirković, zamjenica predsjednika Nadzornog odbora trgovačkog društva Cesta Vilma Učeta, predsjednik Udruge graditelja i investitora Istre Ilija Birčić, dopredsjednik Udruge graditelja i investitora Istre Siniša Simetić  te pravni savjetnik Udruge graditelja i investitora Istre, odvjetnik Nikola Pajić.

O novoj Odluci o privremenoj zabrani izvođenja radova u 2022. godini na području Grada Pule odlučivat će vijećnici na sjednici Gradskog vijeća Grada Pule u ponedjeljak, 20. prosinca 2021. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest