U nastavku Adventa zabava za sve uzraste!

Advent u Puli – L’Avvento a Pola i u drugoj polovici mjeseca donosi događaje koji se ne propuštaju. Brojne udruge, izvođači, glazbenici i umjetnici predstaviti će plodove svog rada na adventskim lokacijama, a novi tjedan donosi idealne programe za iskazivanje podrške grupama i pojedincima koji su uložili  rad i trud.  

U Čarobnom parku najmlađe u četvrtak u 17 sati očekuje zabavna predstava Vilenjačke priče u kojoj glavne uloge igraju Djed Mraz i vilenjaci. Istovremeno, medulinski plesni studio Pirueta predstavit će se s Božićnom plesnom čarolijom na Portarati, a sat kasnije Plesni klub Infinity sa Čarobnom pričom. Spoj plesa, klizanja i kultne disko glazbe građane očekuje u 19 sati na klizalištu sa programom Ice Skatin’ Disco with Groovoteka a u INK-u će se u 20 sati izvesti predstava Bilježnica Robija K. Petak će u Čarobnom parku započeti u 17:30 s predstavom Baka Zima, a u galeriji Hermana će se u 18 otvorit izložba polaznika dječje kreativne radionice Superninos Erikov svijet. Glazba će biti na raspolaganju na Danteovom trgu od 19 sa DJ Heavy Duty Sound System, na Portarati pola sata kasnije sa glazbenim sastavom Techno Vinikgs a u INK, Komorni orkestar Opere b.b., pod vodstvom Marija Čopora, izvest će operetu Šišmiš Johanna Strausa ml.

Glazbom će započeti subota na Tržnici u 10 sati nastupom grupe Blue Sky. U isto vrijeme na Portarati zbor Osnovne glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov održat će promenadni koncert, pola sata kasnije nastupit će klapa Agata, a akustični koncert polaznika Studia glazbene kreativnosti Čarobna frula, održat će se u 11 sati. U pratnji Moto kluba Twin Horn, Djeda Božićnjaka će i ove godine, sukladno epidemiološkim mjerama, pulski bajkeri provesti kroz grad, bez zaustavljanja i okupljanja. Djed Božićnjak s velikog Harley Davidson motocikla doći će u Pulu u 11 sati, proći Giardinima oko 11:10, i voziti se  Flavijevskom, Rivom, Jeretovom ulicom, Lungo Mare, Vidikovcem  te se ponovno vraća na Giardine oko 11.30. Grupa motocikala s Djedom Božićnjakom kretat će se polako i neće se zaustavljati. U Čarobnom parku najmlađi će moći uživati u samo za njih pripremljene programe; u 11 na predstavi Kraljeva kći a u 17 na solo klaun showu Nos kao ponos, koju igra klaun Franketo.  U 18 sati u Rock galeriji otvorit će se Live(r) Pula; izložba plakata i fotografija pulskih i istarskih glazbenih ansambala te rock sastava u rasponu od ’60. do ’90. godina prošlog stoljeća, a istovremeno u MSUI  adventsko-novogodišnji koncert, pod ravnanjem Tatjane Merkli Na dobro vam došlo porođenje izvesti će MPZ Cantus PoPuli. Tradicionalna manifestacija Večer tradicijske glazbe i plesa „KUD Uljanik i gosti“ upriličiti će se  u INK-u u 19 sati. Ljubitelji dokumentarnih filmova moći će u Kinu Valli pogledati film Sretan Božić, Yiwu,nakon kojeg slijedi i razgovor s redateljem Mladenom Kovačevićem. Glazbu na Portarati osigurat će Face to Face promenadnim koncertom u 19:30, a na Danteovom trgu DJ Sun Matt.

Posljednja adventska svijeća upalit će se u 17 sati u nedjelju uz nastup pijanistice Laure Marin. Božićni koncert članova pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika održat će se u ponedjeljak u 19 sati u Circolu, dok će se u INK-u u 20 sati obilježiti stota obljetnicu rođenja najpoznatijeg skladatelja argentinskog novog tanga, Astora Piazzolle. U utorak će se u 18 sati u Pattinaggiu predstaviti plesni studio Sense and Dance s programom Alisa i čudesan od plesa, a glazbeno scenski program, u sklopu kojeg će nastupiti: plesni Studio Zaro, zborovi Mići Zaro, Zaro, Zaro XL, Zaro Senior i GrandZaro, instrumentalisti te gost grupa Nola na rasporedu je u 20 sati u INK-u.

U srijedu 22. prosinca će u Gradskoj knjižnici i čitaonici posjetiteljima biti na raspolaganju izložba „Zajedno 2021.”, kruna istoimenog projekta udruge Art studio. Večer je rezervirana za tradicionalni Božićni gala koncert, koji se uz potporu Grada Pule i Arena Hospitality Group održava već osmu godinu zaredom, a ove će godine nastupiti 4 tenora. Koncert je humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodanih ulaznica uplaćuje se na žiro račun ustanove u Puli kojoj je pomoć potrebna. Danteov trg glazbom će zagrijati od 19:00 DJ Filjo a Portaratu od 19:30 Duo Sunrise.

Cjelokupan raspored manifestacije možete pronaći na www.adventupuli.hr.

Odgovori

Pin It on Pinterest