Policija pronašla ukradene stvari!

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 42-godišnji hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela krađa i kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Temeljem prikupljenih saznanja da je muškarac počinitelj imovinskih delikata, policijski službenici pribavili su nalog za ptreagu te su 16. prosinca obavili pretragu vozila, doma i pripadajućih prostorija u Valbandonu. Prilikom pretrage pronašli su 68.3 grama amfetamina, 34 tablete droge MDMA i 230.5 grama bijele praškaste materije, za koju je preliminarnim testiranjem dobivena pozitivna reakcija na metadon. Policijski službenici također su pronašli i digitalnu vagu, novac za koji se pretpostavlja da potječe od preprodaje droge, otuđeni gumeni čamac i otuđeni vodeni skuter te tri patrone za lovačku pušku, za koje 42-godišnjak nema važeći oružni list i odobrenje za nabavu oružja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policija je utvrdila kako je osumnjičeni početkom svibnja prošle godine u uvali u Vinkuranu otuđio gumeni čamac Caribe, čime je oštetio 46-godišnju vlasnicu za nekoliko desetaka tisuća kuna. Također je utvrđeno kako je vodeni skuter, kojeg su policijski službenici pronašli prilikom pretrage, osumnjičeni otuđio u siječnju ove godine na riječkom području, čime je 38-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je privremeno oduzela gumeni čamac i vodeni skuter te će ih vratiti vlasnicima.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske uz kaznenu prijavu koja se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu. Zbog posjedovanja lovačkih patrona, odnosno radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, policija će protiv 42-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.

Odgovori

Pin It on Pinterest