Završetak odlične sezone u jedriličarskom klubu Vega

U nedjelju je Valsaline obasjalo sunce, a plave majice zaplavile jedriličarski klub Vega. Svojim jedriličarima i jedriličarkama podijelili su nagrade, poželjeli sve najbolje u Novoj godini te uz ugodno druženje zapečatili uspješnu sezonu 2021.

Jedriličarski klub Vega, par godina unazad počeo je obilježavati kraj godine druženjem, kako bi svoje članove nagradio za trud i uspjeh. Prošle godine druženje su morali otkazati zbog nepovoljne epidemiološke situacije zbog čega je ovogodišnje druženje bilo još od većeg značaja i od veće važnosti. Nitko nije ostao zaboravljen pa su tako za ostvarene iznimne rezultate na državnim, svjetskim i europskim prvenstvima u 2020. i 2021. godini dobili svi, od onih najmlađih pa sve do seniora.

Od značajnijih uspjeha u 2020. godini možemo spomenuti zlato Tristana Tola te srebro Katje Tabak na Prvenstvu Hrvatske u klasi Optimist, srebro Tedija Leonardellija na Prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 4, zlato Lee Rakovac na Kupu Hrvatske u klasi ILCA 4, zlato Kosanović/Čelić te broncu Poretti/Pamić na Prvenstvu Hrvatske u klasi Flying Dutchman, a od značajnijih uspjeha u 2021. godini možemo spomenuti  srebro Tristana Tola na Prvenstvu Hrvatske u klasi Optimist, broncu na ekipnom Prvenstvu Hrvatske u klasi Optimist u sastavu Tristan Tol, Vito Fili, Karla Blašković, Lucija Belušić te Ivano Rovis, zlato Tedija Leonardellija na Prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 4, srebro Kosanović/Čelić te broncu Battistin/Blašković na Prvenstvu Hrvatske u klasi Flying Dutchman.

“Danas je poseban dan za nas, nagradili smo svoje jedriličare i trenere za postignute rezultate, za njihov trud i napredak u zadnje dvije godine. Oduvijek se trudimo što više popularizirati jedrenje te ga približiti građanima Pule. Želimo da djeca u jedrenju uživaju, da sa osmjesima dolaze u klub, da sklapaju prijateljstva koja će biti za cijeli život. Zato su ovakva druženja, kada se skupimo i veliki i mali samo potvrda da dobro radimo i  uspijevamo u svojoj misiji i cilju.” sa veseljem nam je rekao predsjednik kluba Refko Ganić.

Nagrađeni su bili svi jedriličari i treneri za svoje iznimne rezultate na svjetskim i europskim prvenstvima u 2020. i 2021. godini, osvojene medalje na pojedinačnim PH u klasama ILCA 4 i Optimist u 2020. i 2021. godini i osvojenoj brončanoj medalji na ekipnom PH 2021.godine

Kako godini  još nije kraj, četvero Vegovca čeka još jedna kriterijska regata i to na Hvaru. Sa tom regatom zaključiti će već ionako uspješnu 2021. sezonu.

Odgovori

Pin It on Pinterest