Nastavljaju se radovi rekonstrukcije Šišanske ceste

Nakon što je u prvoj polovici svibnja ove godine izvođač radova Cesta d.o.o. započeo s radovima po projektu rekonstrukcije dijela Šišanske ceste s izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, u završnoj je fazi izvođenje dionice od postojećeg nogostupa na Busoleru u dužini od cca 270 m. S obzirom da su za rekonstrukciju Šišanske ceste osigurana financijska sredstva i u proračunu za 2022. godinu, nastavljaju  se radovi na izgradnji sljedeće dionice, odnosno do autobusnih ugibališta u naselju Škatari. Tim će se radovima završiti I faza rekonstrukcije Šišanske ceste prema ishodovanoj građevinskoj dozvoli i okvirnom sporazumu za izvođenje radova sklopljenog s društvom Cesta d.o.o..

Slijedom navedenoga, uvodi  se privremena regulacija prometa u obuhvatu predmetne rekonstrukcije, na način da će se navedena dionica zatvoriti za sav promet osim vozila gradilišta. Obilazni pravac osigurat će se kao i do sada, preko Medulinske ceste za smjer Šišan – Pula i obrnuto. Obilazni pravac za naselje Škatari je preko Put od Fortica na kojem se privremeno postavljaju znakovi za autobusno stajalište za potrebe javnog gradskog prijevoza. Autobusne linije prometuju kao i do sada.

Podsjetimo, za rekonstrukciju dijela Šišanske ceste sa izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, nakon provedenog postupka javne nabave za izvođenje radova, s društvom Cesta d.o.o. sklopljen je okvirni sporazum u iznosu od 8.940.504,90 kuna bez PDV-a odnosno 11.175.631,14 kuna s PDV-om.

Cijeli projekt obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kolnika na dionici Šišanske ceste u dužini od 670 metara (od kojega se u ovoj fazi izvođenja radova rekonstruira prvih 270 metara), od priključka na postojeći nogostup u naselju Busoler do naselja Škatari s dva autobusna stajališta, izgradnju jednostranog nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete.

Ovim zahvatom riješit će se još jedan u nizu važan infrastrukturni projekt za naše građane, posebno značajan za stanovnike Busolera, Šikića i Škatara koji će uvelike doprinijeti sigurnosti u prometu i kretanju pješaka kao i generalno podići kvalitetu života za građane.

Mole se svi sudionici u prometu na dodatan oprez i pridržavanja privremene regulacije prometa.

Odgovori

Pin It on Pinterest