Koncert Trija Kumpare/Stell/Vešligaj u Muzejsko – galerijskom prostoru “Sveta srca”

Početak koncerta je u ponedjeljak 27.12.2021. u 11 sat. Ulaz je slobodan, do popunjenja mjesta (Na ulazu: EU digitalne COVID potvrde i mjerenje tjelesne temperature). Više o samome koncertu:

KONCERT

TRIO KUMPARE/STELL/VEŠLIGAJ

Trio čine renomirani pulski glazbenici:

David Kumpare – klarinet, Samanta Stell – flauta I Sandro Vešligaj – klavir. 

Program: Obiols, Bruno, Cossetto, Aubin, Milhaud

Pokrovitelji: Grad Pula I Turistička Zajednica Pula

David Kumpare, maturirao je na GŠ Ivana Matetića Ronjgova u Puli u klasi profesora Branka Škare. Diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2016. godine. Studije umjetničkog usavršavanja iz područja komorne glazbe pohađao  je u Bergamu na “Accademia Musicale Santa Cecilia” te u Bielli na “Accademia Lorenzo Perosi”. Dostiže zapažene rezultate na solističkim I komornim natjecanjima u zemlji I inzemstvu. Redovito održava koncerte diljem Hrvatske, Italiji I  Srbiji. U duu s pijanistom Sandrom Vešligajem snimio je dva CD-a s djelima hrvatskih skladatelja “Cro-classic-ethno” (Menart). Zaposlen je kao nastavnik klarineta u GŠ Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci I Puli.

Samanta Stell, flautistica I učiteljica Savjetnica u Umjetničkoj školi Poreč u Poreču  u kojoj predaje flautu I komornu glazbu. Maturirala u GŠ Ivana Matetića Ronjgova u Puli u klasi profesorice Regine Nožica. Diplomirala na “Conservatorio B. Marcello” u Veneciji u klaci profesora Francesca Chirica I na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Marine Novak. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada među kojima valja istaći:  2013. godine – Godišnju nagradu ( HDGPP ) Hrvatskog društva glazbenih I plesnih pedagoga  za najboljeg glazbenog pedagoga I 2016. godine nagradu “Istriana” ( područje Kultura ). Dobitnica je Oskara znanja u 2020 godini. Osim solistički nastupa I u raznim sastavima           ( Puhački orkestar grada Pule, Evergrin kvartet, trio NaSaSa, Magic Flutes, Musicitta’, MusiCity…). 2020. godine obilježila je 25. godina umjetničkog rada.

Sandro Vešligaj, maturira na klavirskom (u klasi profesorice Biserke Kuhta) I teorijskom odjelu u GŠ u Puli. Na područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb završava studij klavira pod mentorstvom prof.art.Vladimira Babina, a obranom specijalističkog rada 2016. završava I poslijediplomski specijalistički umjetnički studij na MA Zagreb te stječe akademski naziv sveučilišnog specijaliste muzike. Studije umjetničkog usavršavanja iz područja komorne glazbe pohađao je u Bergamu na “Accademia Musicale Santa Cecilia” te u Bielli na “Accademia Lorenzo Perosi” u klasi Konstantina Bogina. Sudionik je I dobitnik brojnih nagrada na nacionalnim I međunarodnim natjecanjima. Koncertira kao solist I komorni glazbenik u zemlji I inozemstvu. Trenutno obnaša funkciju voditelja pulskog ogranka HDGU-a. Zaposlen je na Muzičkoj akademiji Svučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Odgovori

Pin It on Pinterest